Metro-portal.hr

objavljeno 17.05.2011. 19:27:00
VIZIJA BUDUĆNOSTI

Bill Gates se ponovno snažno založio za cijepljenje, zašto?

VIDEO - Dobrotvor Bill Gates cjepivom namjerava "spasiti" 10 milijuna ljudi do 2020. godine

Bill Gates
Bill Gates (Getty Images)

Bill Gates pozvao je svjetske vođe da cijepljenje odrede svojim prioritetom kako bi se do 2020. od smrti "spasilo 10 milijuna ljudi", prenosi Hina.

U govoru na 64. Općoj skupštini Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), na kojoj do 24. svibnja u Ženevi sudjeluje 60-ak ministara zdravstva i više od 1800 izaslanika iz 193 zemlje članice WHO-a, Bill Gates je iznio svoju "viziju" za budućnost.

Obraćajući se zemljama donatorima, zatražio je da ulažu više u cjepiva i imunizaciju, čak i ako će se zbog toga morati suočiti s "proračunskom krizom".

"Učinkoviti načini imunizacije iskorijenit će dječju paralizu i omogućiti svoj djeci korist od pet ili šest novih cjepiva", ustvrdio je. "Do 2015. možemo spasiti živote četiri milijuna ljudi, a do 2020. deset milijuna", obećao je supredsjednik Zaklade Billa i Melinde Gates.

Gates je najavio da će njegova zaklada od 2012. osigurati nagradu za osobu ili organizaciju koja će dati osobni inovativni i ekskluzivni doprinos u idućem desetljeću, koje je nazvao "desetljećem cjepiva" i, među ostalim, pozvao farmaceutsku industriju da se potrudi i stvori cjepiva dostupna siromašnim zemljama.

Priča naravno ima i drugu stranu prema kojoj dobrotvor Bill Gates cjepivom zapravo želi smanjiti broj stanovnika na zemlji. Nije, naime, tajna da se cjepiva dovode u vezu s ozbiljnim nuspojavama (živa primjerice može izazvati autizam) te da od svega najviše koristi ima farmaceutska industrija.

Gates je na TED konferenciji javno priznao da se cjepivo može iskoristiti kako bi se depopulacijom smanjila emisija CO2 i zaustavilo globalno zatopljenje:

Popularni teoretičar zavjere Alex Jones slučaju je posvetio cijelu jednu emisiju: 

17.05.2011. 19:27:00
http://metro-portal.hr/bill-gates-se-ponovno-snazno-zalozio-za-cijepljenje-zasto/58966/