Metro-portal.hr

objavljeno 27.06.2018. 10:01:00
NAJAVE

Biljke i svirke ovoga vikenda na Tuškancu

Službeni dio festivala svojim će nastupom otvoriti Antiphonus, jedan od najzanimljivijih i najpoznatijih domaćih vokalnih ansambala, pod umjetničkim vodstvom maestra Tomislava Fačinija

Dođite uživati!
Dođite uživati! (Arhiva)

Uskoro počinju treće po redu „Biljke i svirke", interaktivni glazbeni festival koji gradske parkove pretvara u neobične koncertne dvorane. 30. lipnja i 1. srpnja, od 12 do 21 sat u Nazorovom parku na Tuškancu posjetitelji će, okruženi prirodom, moći uživati u izvedbama profesionalnih glazbenika koji će svirati neke od najznačajnijih klasičnih, jazz i rock skladbi - od Mozarta, Bacha i Chopina do Sinatre, Beatlesa i Louisa Armstronga.

Službeni dio festivala svojim će nastupom otvoriti Antiphonus, jedan od najzanimljivijih i najpoznatijih domaćih vokalnih ansambala, pod umjetničkim vodstvom maestra Tomislava Fačinija.

Ono što ovaj festival čini još posebnijim je to što posjetitelji mogu i sami postati glazbenicima i zasvirati na klavirima koji će, tijekom festivala, biti postavljeni na nekoliko lokacija u Nazorovom parku. Uz koncertni dio, ovogodišnje izdanje donosi i novitet - besplatne radionice sviranja gitare za odrasle te „Ozvučene priče", ciklus književno-glazbenih pedagoških susreta nastalih u suradnji asistenata Muzičke Akademije u Zagrebu s udrugom „Smiješak za sve" koji uključuju čitanje priča, ali i pjevanje, sviranje i slušanje skladbi vezanih uz samu priču.

„Festival Biljke i svirke dokazuje da kompleksna i kvalitetna glazba ne mora biti zatvorena unutar klasičnih auditorija te da njezin spoj s prirodom pruža jedinstven i vrlo intenzivan doživljaj. Nudeći taj doživljaj u samom srcu grada, ali i poticanjem posjetitelja da i sami zasviraju pred nepoznatom publikom, želimo širiti kulturu glazbe i podsjetiti na ljepotu prirode u ubrzanim vremenima i svijetu kojem nedostaje inspiracije", rekla je Ivana Gladović, organizatorica festivala.

„Biljke i svirke" prvi su put održane u lipnju 2016. godine u Botaničkom vrtu PMF-au Zagrebu kada ga je otvorila najveća hrvatska pijanistička nada - Aljoša Jurinić.Festival i svi njegovi sadržaji besplatni su za posjetitelje.

27.06.2018. 10:01:00
http://metro-portal.hr/biljke-i-svirke-ovoga-vikenda-na-tuskancu/112939/