Metro-portal.hr

objavljeno 10.03.2011. 12:57:00
SPREMNI ZA GOSTOVANJE

Bilić sastavio popis igrača sa sudar s Gruzijom i Francuskom

Na popisu nema iznenađenja, a Bilić je listi dodao i četvoricu igrača koji su dobili pretpoziv, a to su Mario Mandžukić, Domagoj Vida, Manuel Pamić i Srđan Lakić

Slaven Bilić
Slaven Bilić (Damir Krajač/CROPIX)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je danas popis 23 nogometaša na koje računa za nastup u kvalifikacijskoj utakmici za nastup na Europskom prvenstvu 2012 protiv Gruzije 26. ožujka u Tbilisiu, te 29. ožujka u prijateljskoj utakmici protiv Francuske u Parizu. Na popisu nema iznenađenja, a Bilić je listi dodao i četvoricu igrača koji su dobili pretpoziv, a to su Mario Mandžukić, Domagoj Vida, Manuel Pamić i Srđan Lakić, piše Hina.

Izbornik Bilić je ponovno istaknuo važnost utakmice protiv Gruzije, ali je i najavio pobjedu, koja bi nas ostavila na vrhu kvalifikacijske skupine. "Gruzija je ozbiljna reprezentacija koja rijetko gubi, a u subotu nas u Tbilisiju čeka 60.000 navijača, te teren koji nije idealan. Ipak, vjerujem da Hrvatska ima bolju momčad i da ćemo se u subotu radovati pobjedi", kazao je Bilić, koji će u Tbilisiju jubilarni, 50-eti puta voditi hrvatsku reprezentaciju. Tijekom izborničke karijere upisao je dosad 35 pobjeda.

Na Bilićevom popisu su:

VRATARI: Vedran Runje (Lens), Stipe Pletikosa (Tottenham Hotspur), Danijel Subašić (Hajduk)

BRANIČI: Vedran Ćorluka (Tottenham Hotspur), Josip Šimunić (Hoffenheim), Gordon Schildenfeld (Sturm), Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb), Ivan Strinić (Hajduk), Dejan Lovren (Lyon).

VEZNI IGRAČI: Darijo Srna (Šahtar), Tomislav Dujmović (Dinamo Moskva), Ivan Rakitić (Schalke 04), Danijel Pranjić (Bayern), Luka Modrić, Niko Kranjčar (oba Tottenham Hotspur), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Ivo Iličević (Kaiserslautern), Ivan Perišić (Club Brugge), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev)

NAPADAČI: Eduardo (Šahtar), Mladen Petrić (HSV), Nikola Kalinić (Blackburn Rovers), Nikica Jelavić (Glasgow Rangers).

PRETPOZIV: Mario Mandžukić (Wolfsburg), Mamuel Pamić (Sparta Prag), Domagoj Vida (Bayer), Srđan Lakić (Kaiserslautern).

Utakmica protiv Gruzije igrat će se u 18 sati po našem vremenu, a u Parizu na Stade de Franceu u 21 sat.

10.03.2011. 12:57:00
http://metro-portal.hr/bilic-sastavio-popis-igraca-sa-sudar-s-gruzijom-i-francuskom/56318/