Metro-portal.hr

objavljeno 02.11.2010. 19:15:00
PLAČ ZA OLIĆEM

Bilić pozvao Lakića, Vrsaljka i Badelja za susret s Maltom

VIDEO: Bilić je izrazio žaljenje zbog povrede napadača Ivice Olića, rekavši kako je njegov izostanak "najveći hendikep"

Slaven Bilić, Kruno Grlević i Zorislav Srebrić
Slaven Bilić, Kruno Grlević i Zorislav Srebrić (Drago Sopta/CROPIX/Infopunkt.tv)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić pozvao je Srđana Lakića, Šimu Vrsaljka i Milana Badelja na pripreme za kvalifikacijsku utakmicu protiv Malte za odlazak na EURO 2012, koja će se održati 17. studenoga na stadionu Maksimir. Na izbornikovom popisu, kojeg je objavio u klubu navijača hrvatske reprezentacije Uvijek vjerni, ukupno je 22 igrača. Nema ozlijeđenih Ivice Olića i Nikice Jelavića, niti Ognjena Vukojevića i Dejana Lovrena koji imaju žute kartone.

Bilić je naglasio da je Lakića, koji odlično igra u njemačkom Kaiserslauternu, pratio još u mladoj hrvatskoj nogometnoj vrsti, kada je bio na pripremama za utakmicu protiv Jugoslavije.
"Pogocima u dresu Kaiserslauterna sam je sebi ispisao pozivnicu za A reprezentaciju. Lakić je i lani, kad je njegov klub bio u drugoj njemačkoj ligi, bio njihov udarni napadač", naglasio je Bilić.

Odgovarajući na novinarska pitanja o pojedinim nogometašima, Bilić je izrazio žaljenje zbog povrede napadača Ivice Olića, rekavši, kako je njegov izostanak "najveći hendikep". Ponovio je, kako cijeli stožer i igrači reprezentacije ne može povjerovati u navode, da je Ivan Klasnić odgovoran za silovanje, zbog kojeg će mu suditi u Velikoj Britaniji. Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zorislav Srebrić je potvrdio, da će HNS i policija surađivati u organizaciji nogometne utakmice između Hajduka i Zenita, te pokušati spriječiti nerede, koje su najavili navijači ruskog kluba u suradnji s navijačima iz Srbije.

Inače, Bilić se za ogled protiv Malte odlučio za sljedeće igrače:

VRATARI: Vedran Runje (Lens), Stipe Pletikosa (Tottenham Hotspur)

OBRANA: Vedran Ćorluka (Tottenham Hotspur), Josip Šimunić (Hoffenheim), Gordon Schildenfeld (Sturm), Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb), Ivan Strinić, Jurica Buljat (oba Hajduk)

VEZA: Darijo Srna (Šahtar), Tomislav Dujmović (Dinamo Moskva), Ivan Rakitić (Schalke 04), Danijel Pranjić (Bayern), Luka Modrić, Niko Kranjčar (oba Tottenham Hotspur), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Ivo Iličević (Kaiserslautern)

NAPAD: Eduardo (Šahtar), Mladen Petrić (HSV), Mario Mandžukić (Wolfsburg), Mate Bilić (Sporting Gijon), Nikola Kalinić (Blackburn Rovers), Strđan Lakić (Kaiserslautern).

02.11.2010. 19:15:00
http://metro-portal.hr/bilic-pozvao-lakica-vrsaljka-i-badelja-za-susret-s-maltom/50619/