Metro-portal.hr

objavljeno 26.05.2011. 17:39:00
STRATEGIJA JE JASNA

Bilić namjerava Gruziju napasti od prve minute

"Siguran sam da će atmosfera na Poljudu biti fenomenalna i da će publika nositi naše igrače do pobjede", izjavio je hrvatski izbornik

Slaven Bilić
Slaven Bilić (Sandra Šimunović/CROPIX)

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić na današnjoj je konferenciji za novinare u Splitu najavio kako će u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo protiv reprezentacije Gruzije 3. lipnja ove godine na Poljudu naša reprezentacija od prve minute stremiti pobjedi, te da je nedavna prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen reprezentativac Drago Gabrić dodatni motiv za pobjedu, piše Hina.

"Od prve minute stremit ćemo pobjedi i u stanju smo to ostvariti, ali smo svjesni da je Gruzija dovoljno dobar protivnik protiv kojeg se ne smije srljati", rekao je Bilić. Po Bilićevom tumačenju Gruzija u ovim kvalifikacijama želi ostvariti plasman na Europsko prvenstvo i u utakmici protiv Hrvatske na Poljudu pokušat će se približiti tom cilju. "Mi smo u javnosti i medijima skloni potcjenjivati sve", kazao je Bilić.

Po njegovim riječima Split je s pravom ljut što se dugo vremena nije igrala službena utakmica nogometne reprezentacije u tom gradu, ali je sada prilika za novi početak.

"Siguran sam da će atmosfera na Poljudu biti fenomenalna i da će publika nositi naše igrače do pobjede. Nedavna prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen reprezentativni nogometaš Drago Gabrić neće biti kočnica reprezentativcima u utakmici protiv Gruzije nego će im to biti dodatni motiv za pobjedi Gruziju.Mi smo svi tužni i u šoku smo, i bit će mo u šoku i zabrinuti sve dok se Drago ne probudi, ne digne i ne pridruži nam se. To nam je dodatni i najveći motiv da upravo radi Drage pobjedimo protivnika", kazao je Bilić.

"Od prve minute stremit ćemo pobjedi i u stanju smo to ostvariti, ali smo svjesni da je Gruzija dovoljno dobar protivnik protiv kojeg se ne smije srljati", rekao je Slaven Bilić.

Bilić je najavio kako će do utakmice protiv Gruzije, koja se igra 3. lipnja ove godine, reprezentacija danas i sutra provesti u Splitu čekajući da se okupe svi igrači, ali i da reprezentacija osjeti Poljud na kojem dugo godina nije nastupila. U subotu će, po Bilićevim najavama, reprezentacija otputovati na Brač odakle će se vratiti u idući četvrtak kada će na Poljudu imati posljednjui trening da bi u petak utakmicu protiv gruzije čekala u miru. Treninzi na naše reprezentacije Poljudu bit će otvoreni za publiku, rečeno je. Bilić je potvrdio da je pozvao Klasnića jer su zbog sporog oporavka od ozljede minimalne šanse za nastup Petrića. "Ozljede nekoliko igrača i suspenzija Kranjčara su za nas veliki hendikep, ali mi smo ga kvalitetom spremni kompenzirati ", kazao je Bilić, dodavši kako "ima poteškoća, ali nema kukanja". Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zorislav Srebrić je je najavio kako će se ubuduće redovito igrati utakmice hrvatske nogometne reprezentacije i u Splitu.

"Podaci pokazuju da je najmanje navijača reprezentacije u Zagrebu - negdje oko 30 do 35 posto, ali je stadion u Zagrebu pun kad igra reprezentacija jer dolaze navijači iz svih dijelova Hrvatske, te se nadamo da će i Poljud na utakmici protiv Gruzije biti pun", kazao je Srebrić.

26.05.2011. 17:39:00
http://metro-portal.hr/bilic-namjerava-gruziju-napasti-od-prve-minute/59306/