Metro-portal.hr

objavljeno 18.06.2017. 12:45:00
COOL

BIKI - fantastični podvodni dron

S ovim inteligentnim robotom u obliku ribe možete promatrati podvodni svijet iz sasvim nove perspektive

Volite ribe? BIKI je vaš dron!
Volite ribe? BIKI je vaš dron! (Screenshot YouTube)

BIKI je prvi podvodni dron na svijetu koji je ujedno i jedini podvodni robot s karakteristikama kao što su automatizirana ravnoteža, izbjegavanje prepreka i povratak u bazu.

S ovim inteligentnim robotom u obliku ribe možete promatrati podvodni svijet iz sasvim nove perspektive.

BIKI je potpuno drugačiji od drugih dronova na tržištu, a kreirala ga je Robosea, mlada kineska kompanija koja se želi dokazati i postati svjetski poznati brend.

BIKI je kreiran kako bi pomoga u otkrivanju podvodnog svijeta. Bilo da ga istražuju djeca ili znanstvenici, a budući da je potpuno bežičan, njime se vrlo lako može upravljati i s velike daljine.

Ovaj mali dron u sebi sadrži kvalitetnu kameru visoke rezolucije koji omogućuje kreiranje fotografija i videozapisa u 4K rezoluciji, može pohraniti do 32 GB informacija u internoj memoriji, opremljen je GPS lokatororom koji pokazuje gdje se nalazi, a također ima opciju za automatsko vraćanje kući, tj. u bazu.

S jednim punjenjem ima do 120 minuta autonomije, a dron može zaroniti i do dubine od 60 metara, što je sasvim dovoljno za kvalitetno istraživanje podvodnog svijeta.

Naravno, BIKI nije namijenjen samo za istraživanje već i za zabavu pa ga se može koristiti kao sjajnu podvodnu kameru na ljetovanju ili u bazenu, a posebno je koristan za bolji nadzor djece za vrijeme sezone kupanja.

BIKI još nije dostupan na tržištu, već je u tijeku veoma uspješna kampanja na Kickstarteru. A ako je suditi po interesu, krajem godine mogli bismo ga ugledati u slobodnoj prodaji po cijeni od 600 do 1000 dolara (4000-6600 kuna).

18.06.2017. 12:45:00
http://metro-portal.hr/biki-fantasticni-podvodni-dron/105627/