Metro-portal.hr

objavljeno 05.04.2010. 19:40:00
VELIKA ZABRINUTOST

Bijela kuća oštro osudila napad na američko veleposlanstvo u Pakistanu

Teroristi su aktivirali dva automobila-bombe, pucali su iz automata i ručnih raketnih bacača, ali nisu uspjeli ući u kompleks

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Bijela kuća u ponedjeljak je oštro osudila napad pakistanskih Talibana na američki konzulat u Pešavaru, u kojem je poginulo osam osoba, uključujući tri napadača, a nitko od članova misije SAD-a nije ozlijeđen.

Prema izvješću američke TV mreža ABC News, u napadu na zgradu konzulata talibani su izveli tri velike eksplozije, od kojih dvije auto-bombama, te pucali iz automatskih pušaka i ručnih raketnih bacača, no nisu uspjeli probiti obranu i ući u kompleks. Glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs izrazio je "veliku zabrinutost", zbog napada. "Snažno osuđujemo nasilje i napad", rekao je Gibbs novinarima na pitanje o napadu.

"Htio bih naglasiti da su... ekstremisti u Pakistanu uspjeli u ubijanju Pakistanaca, što ojačava gledišta koja su protekle godine dovela do napretka u suzbijanju ekstremizma od samih Pakistanaca", dodao je. Pakistanske snage sigurnosti već godinu dana vode ofenzivu protiv domaćih Talibana, u kojoj im nanose znatne gubitke. (hina/metro-portal)

05.04.2010. 19:40:00
http://metro-portal.hr/bijela-kuca-ostro-osudila-napad-na-americko-veleposlanstvo-u-pakistanu/37166/