Metro-portal.hr

objavljeno 26.03.2010. 00:45:00
ODGOVOR NA PRIJETNJE

Bijela kuća: Mržnja je jedino što Osama bin Laden može širiti

Bin Laden je zaprijetio da će Al Kaida ubiti svakog Amerikanca kojeg zarobi, ako SAD osudi na smrt i pogubi Haleda Šeika Mohameda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Bijela kuća je u četvrtak izjavila da vođa Al Kaide, Osama bin Laden nema što širiti osim mržnje, komentirajući njegovu novu audio poruku sa svježim prijetnjama Amerikancima.

Bin Laden je zaprijetio da će Al Kaida ubiti svakog Amerikanca kojeg zarobi, ako SAD osudi na smrt i pogubi Haleda Šeika Mohameda, optuženog da je bio glavni organizator terorističkih napada na New York i Washington 11. rujna 2001.

Mohamed je u zatvoru mornaričke baze Guantanamo na Kubi, a čeka se odluka administracije hoće li njemu i četvorici suučesnika biti suđeno pred vojnim ili civilnim sudom. Glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs, kazao je novinarima koji su pratili predsjednika Baracka Obamu na letu za Iowu u zrakoplovu Air Force One, da neće izravno komentirati bin Ladenovu audio poruku koju je emitirala arapska televizija Al-Džazira.

"Predsjednik je opravdano povećao naš tempo i vrši pritisak na Al Kaidu. Vidimo da Al Kaida nema ništa za širiti osim mržnje i zato će administracija nastaviti pritisak da uništi Al Kaidinu mrežu", rekao je Gibbs.

Na audio zapisu, Bin Laden je navodno rekao kako je Bijela kuća izrazila želju za pogubljenjem Mohameda i njegovih suuoptuženih, upozorivi da će takva odluka automatski značiti i pogubljenje svih Amerikanaca koji dospiju u zarobljeništvo Al Kaide. Također je optužio Obamu da korača stopama svoga prethodnika Georgea W. Busha. (hina/metro-portal)

26.03.2010. 00:45:00
http://metro-portal.hr/bijela-kuca-mrznja-je-jedino-sto-osama-bin-laden-moze-siriti/36397/