Metro-portal.hr

objavljeno 24.07.2020. 11:29:00
COOL

'Biciklisti' Veljka Popovića odabran za Vimeo Staff Pick

Vimeo svoju nagradu Staff Pick dodjeljuje izuzetnim ostvarenjima i na taj način odaje priznanje autoricama i autorima iz cijelog svijeta koji koriste platformu

Vimeo Staff Picks
Vimeo Staff Picks (Arhiva)

Nagrađivani hrvatski animirani film "Biciklisti" Veljka Popovića odabran je za Vimeo Staff Pick premijeru koju tim zaposlenika te platforme odabire jednom tjedno te ju dodatno ističe i promovira na svojim stranicama.

Ta komedija inspirirana slikarstvom Vaska Lipovca, začinjena erotikom i ljetnim bojama koja zahvaća duh malog mediteranskog grada, u manje od 24 sata pogledana je više od 13 tisuća puta, objavio je u četvrtak Hrvatski audiovizualni centar.

Vimeo svoju nagradu Staff Pick dodjeljuje izuzetnim ostvarenjima i na taj način odaje priznanje autoricama i autorima iz cijelog svijeta koji koriste platformu. Godišnje se izdvoji tek oko tisuću uradaka, od njih desetak milijuna na platformi.

Što se odabrani filmovi uvrste na poseban Vimeo kanal, jednom tjednom biraju se i Staff Pick premijere, dok se na Vimeo blogu objavljuje i razgovor s autorom.

Od svjetske premijere na prestižnom festivalu animiranog filma u Annecyju "Biciklisti" su prikazani i nagrađeni na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta.

Film jej sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, nastao je u koprodukciji Hrvatske i Francuske, a za distribuciju je zadužen zagrebački Bonobostudio.

Nedavno je za Vimeo Staff Pick izabran kratkometražni igrani film "U plavetnilo" Antonete Alamat Kusijanović, a ranije i "Stakleni čovjek" Daniela Šuljića.

24.07.2020. 11:29:00
http://metro-portal.hr/biciklisti-veljka-popovica-odabran-za-vimeo-staff-pick/126451/