Metro-portal.hr

objavljeno 25.06.2012. 13:24:00
PEDALINAC

Biciklisti krenuli prema Londonu na OI

Dvadeset biciklista krenula je na put prema Londonu kako bi za mjesec dana stigli na otvaranje Olimpijskih igara

Pedalama na Olimpijske igre
Pedalama na Olimpijske igre (Pedalinac)

Iz Zagreba je jutros prema Londonu na put dug 3000 km krenulo 20 biciklista entuzijasta, članova Biciklističkog kluba "Pedalinac", kako bi za mjesec dana stigli na otvorenje 30. Olimpijskih igara.

"Na putu ćemo proći kroz deset zemalja, želimo da to bude jedna lijepa hrvatska svijetla priča i uz malo sreće doći ćemo do Londona", poručio je organizator zahtjevnog i nesvakidašnjeg putovanja Mladen Gačeša, koji je prije četiri godina, zajedno s prijateljem Markom Mitićem, biciklom prošao od Zagreba do Pekinga.

Na startu putovanja, na Trgu Dražena Petrovića, hrvatske bicikliste došli su, osim članova obitelji i prijatelja, ispratiti i britanski veleposlanik David Slinn, potpredsjednik britanskog Olimpijskog odbora Albert Woods i tajnik Hrvatskog sabora i član "Pedalinaca" Slaven Hojski koji su im zaželjeli sretan i uspješan put u toj avanturi.

"Svim sudionicima divim se i poštujem njihov trud i volju da prijeđu na biciklima do Londona 3000 km", rekao je britanski veleposlanik i poručio kako ih London čeka otvorenih ruku.

Slaven Hojski je put od Zagreba do Londona kroz deset zemalja ocijenio značajnim pothvatom hrvatskim biciklista amatera. "Bez obzira što nema štoperice i sportskog natjecanja dečki moraju djelovati kao tim i moraju se pomagati. Neki od njih su prvi put na takvom putu i testirat će svoje osobne granice, no imaju odlične mentore, Mladen i Marka, koji su prošli 11.808 km do Pekinga. Sada je riječ o 2822 km - i to je zastrašujuća brojka - no, mislim da vi kao tim to možete", rekao je Hojski.

Rekao je da će hrvatske Pedalince na putu dočekati predstavnici hrvatskih veleposlanstava: u Strasborgu 18. srpnja i u Bruxellesu 22. srpnja.

Među hrvatskim biciklistima su i dva pridružena člana Danac Jesper Hedegaard Petersen i Francuz Daniel Grassy koji je s Mladenom i Markom na putu prema Pekingu odvozio dio rute kroz Rusiju.

Biciklisti bi u London trebali stići prije 27. srpnja i proći kroz Mađarsku, Slovačku, Austriju, Njemačku, Švicarsku, Francusku, Luxemborg, Belgiju i Veliku Britaniju.

25.06.2012. 13:24:00
http://metro-portal.hr/biciklisti-krenuli-prema-londonu-na-oi/72180/