Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2011. 14:19:09
NESLAVNI REKORDER

Bez vozačke i s 4,11 promila skrivio prometnu nesreću pa pobjegao

Neodgovorni vozač iz Brođanaca već je četiri puta prijavljivan zbog vožnje u alkoholiziranom stanju

Fotografija vijesti

Vozač koji je skrivio prometnu nesreću kod Bizovca vozio je pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole, izvjestila je PU osječko-baranjska, a prenosi Hina. Neodgovornom 57-godišnjaku izmjereno je pritom čak 4,11 promila alkohola u krvi.

Prometna nesreća dogodila se preksinoć oko 18,15 sati, u trenutku kada je alkoholizirani vozač osobnog automobila iz Brođanaca, prešao vozilom u suprotnu prometnu traku i sudario se s osobnim vozilom, kojeg je vozio 65-godišnji Zagrepčanin.

Nakon prometne nesreće 57-godišnjak je bez zaustavljanja pobjegao s mjesta nesreće, ali je oko 19,45 sati pronađen i uhićen. Naknadnom kontrolom kod njega je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 4,11 promila alkohola.

Protiv 57-godišnjeg vozača slijede odgovarajuće prijave zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom i bijega s mjesta nesreće, ali i kaznena prijava jer je upravljao vozilom u vrijeme dok mu je bila izrečena mjera zabrane upravljanja, navodi policija.

Za počinjene prekršaje predviđene su kazne do 15.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od jedne godine i tri negativna prekršajna boda, dok je zbog kaznenog djela moguća i kazna zatvora, u trajanju od tri mjeseca do tri godine.

U PU osječko-baranjskoj ističu da je osumnjičeni vozač iz Brođanaca do sada četiri puta prijavljivan zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju.

30.06.2011. 14:19:09
http://metro-portal.hr/bez-vozacke-i-s-4-11-promila-skrivio-prometnu-nesrecu-pa-pobjegao/60782/