Metro-portal.hr

objavljeno 02.08.2013. 14:31:00
TV

Bez granica - uzbudljiv novi serijal AXN-a

“Bez granica” nova je i originalna akcijska dramska serija koju ćemo od 19. rujna gledati na kanalu AXN

Lov na zločince bez granica
Lov na zločince bez granica (AXN)

erijal zaviruje u svijet Međunarodnog kriminalističkog suda koji istražuje zločine koji prelaze državne granice i privodi zločince pravdi. Radnja "Bez granica" se odvija na atraktivnim lokacijama po cijeloj Europi, uključujući i našu regiju, na kojima team elitnih policajaca riješava najteže zločine.

Kroz globalizaciju mnoge se granice otvaraju za lakšu trgovinu, putovanja I kulturnu razmjenu. Nažalost, ta otvorenost daje šansu kriminalcima koji pronalaze nove načine kako iskoristiti sistem i prijetiti globalnoj sigurnosti. S obzirom da je Europa postala "sigurna kuća" za mnoge članove podzemlja pojavljuje se potreba za oformljavanjem specijalnog odreda vrhunskih istražitelja koji će rješavati probleme na globalnoj razini.

"Bez granica" predstavlja jedan takav team koji sadrži pet detektiva na čelu s kapetanom Louisom Danielom. Mada na prvi pogled imaju malo toga zajedničkog ova neobična policijska ekipa mora naučiti živjeti i raditi zajedno u iznimno opasnim uvjetima. Smješteni u napuštenom skladištu ispod zgrade Suda suočavaju se s birokratskim, pravnim i kulturološkim preprekama dok love iznimno opasne ljude po cijeloj Europi od Francuske, Njemačke, Velike Britanije i Nizozemske do Italije, Poljske, Rusije i Slovenije.

Zaplet serije počinje s bivšim njujorškim policajcem Carlom Hickmanom (glumi ga sjajni William Fichtner) koji je nakon ranjavanja na poslu postao ovisnik i sad preživljava radeći kao čistač. Njega Michel Dorn (legendarni Donald Sutherland), član Međunarodnog kriminalističkog suda regurtira u specijalnu jedinicu koja se bavi zločinima koji se događaju u više država. Team u kojem se Hickman nađe malen je, ali sadrži stručnjake koji mogu izaći na kraj s raznim profilima zločina. Predvodi ga Louis Daniel, a sačinjavaju još i francuska kriminalistička analitičarka, vrhunski tehničar iz Njemačke, stručnjak za oružja i taktiku iz Sjeverne Irske te prikrivena mafijaška istražiteljica iz Italije.

Uz Williama Fichtnera ("Usamljeni osvetnik", "Pearl Harbour", "Pad crnog jastreba", "Zapadno krilo") i Donalda Sutherlanda ("Dvanaestorica žigosanih", "M.A.S.H.", "Kellyjevi heroji", "JFK", "Ponos i predrasude", "Igre gladi") odličnu glumačku postavu čine francuski glumac I glazbenik Marc Lavoine, njemački glumac Tom Wlaschiha ("Igra prijestoja"), odlična talijanska karakterna glumica Gabriella Pession, englski glumac Richard Flood i mlada francusko-američka glumica Moon Dailly.

Seriju "Bez granica" producirali su Edward Allen Bernero kojeg naša publika zna iz serije "Kriminalni umovi" i ugledna njemačka producentica Rola Bauer.

Prva sezona "Bez granica" sadrži deset epizoda, a premijera prve planirana je 19. rujna na AXN-u Adria. 

02.08.2013. 14:31:00
http://metro-portal.hr/bez-granica-uzbudljiv-novi-serijal-axn-a/79627/