Metro-portal.hr

objavljeno 09.08.2012. 09:59:00
SPEKTAKL

Beverly McClellan nastupa prije Stevea Vaija

Beverly McClellan predstavit će se hrvatskoj publici i zagrijati atmosferu na zagrebačkom koncertu Steva Vaia, 9. studenog u Tvornici Kulture

Beverly McClellan će svojim nevjerojatnim glasom zagrijati atmosferu
Beverly McClellan će svojim nevjerojatnim glasom zagrijati atmosferu (Arhiva)

Ove godine se Steve Vai prvi puta susreo s Beverly McClellan te ostao impresioniran njenim načinom interpretacije pjesama. Beverly ga je očarala snagom i kontrolom svoga glasa.

Upravo zbog njene posebnosti, Vai je odlučio povesti McClellan da ga prati na dijelu njegove turneje.

Beverly McClellan predstavit će se hrvatskoj publici i zagrijati atmosferu na zagrebačkom koncertu Steva Vaia, 9. studenog u Tvornici Kulture.

Beverly McClellan je brzo postala kamen u temelju velikih pjevača koji izgrađuju rock'n'roll. Svijetu se predstavila u NBC-evoj emisiji The Voice kao pjevačica zapanjujuće snage i mogućnosti. Danas stoji rame uz rame uz Ettu James, Janis Joplin, Bonnie Raitt i Melissu Etheridge. McClellan svira više od 10 instrumenata: gitaru, trubu, francuski rog i niz različitih udaraljki. Kaže kako je bilo neizbježno da će jednoga dana postati glazbenica: "Sama sam počela pisati vlastite pjesme već sa 13 godina, ali mi je trebalo neko vrijeme da shvatim kako to stvarno želim."

Osim glazbenim sposobnostima, pažnju privlači i svojim izgledom. Prvi puta je obrijala glavu prije 15 godina nakon što je napustila ​​posao stomatološkog asistenta. U međuvremenu je dodala niz tetovaža koje pomažu ispričati njenu životnu priču. Orka i medvjed simboliziraju dio njenog indijanskog porijekla, a šareni paun i mikrofon su "suveniri" iz sudjelovanja u emisiji The Voice, gdje je bila među 4 najpopularnija natjecatelja.

McClellanin prvi internacionalni album Fear Nothing, predstavlja ju kao istinsku i originalnu glazbenicu - autoricu i multiinstrumentalisticu koju karakterizira dinamičnost i želja za izgradnjom vlastitog mjesta u svijetu glazbe. Fear Nothing snimljen je u Los Angelesu, producirao ga je David Z. (koji je dosad radio s Princeom, Fine Young Cannibalsima, Billy Idolom, Buddyem Guyem...). Osim njenih iskreno odsviranih i odpjevanih nota, na albumu su sudjelovali gitarist Josh Sklair, klavijaturist Jimmy Pugh, basist Hutch Hutchinson i bubnjar Tony Braunagal. Snimanje pjesama išlo je izvrsno - većina je snimljena iz prvog puta što albumu daje dodatnu energiju stvarajući atmosferu nastupa uživo. Fear Nothing je njen peti, a paralelno prvi internacionalni album. Također, nakon što je sama snimila 4 albuma, to je prvi album koji je napravila u suradnji s drugim glazbenicima. "Vjerujem kako imam poruku", kaže McClellan. "Jednostavno je: budi svoj, voli sebe, uvijek budi iskren i pusti da sve ostalo dođe prirodno. To je način na koji ja živim i stvaram svoju glazbu." Beverly je spremna za nova poglavlja u svom životu te kaže: "Kao i uvijek, jednostavno samo letim u skladu sa svojom dušom. Potpuno sam spremna krenuti na turneju i prezentirati svijetu pjesme jer prije nisam imala prilike za to. (...) Želim da se ljudi koju slušaju moju glazbu ničega ne boje, budu inspirirani i prošire ju oko sebe."

PODSJEĆAMO:

Nakon sedam godina, jedan od najpoznatijih gitarista na svijetu, učenik velikog Joea Satriania, virtuoz koji odiše originalnošću: STEVE VAI ponovo dolazi svirati hrvatskoj publici! Uz "priču" s njegovog najnovijeg albuma The Story of Light hrvatsku publiku će podsjetiti na svoja remek djela iz dugogodišnje karijere! Beverly McClellan zagrijat će atmosferu kao uvod u gitarističku noć.

Kultni zagrebački klub Tvornica još jednom će ovog ugostiti talentiranog gitarista koji je uzor mnogim glazbenicima, a 9. studenog tamo će se "proizvoditi" nevjerojatni riffovi žestokog rock i blues zvuka te emocionalnih melodija povezani u jedinstvenu cjelinu. Steve Vai, 9.11.2012. virtuozno će predstaviti svoje umijeće hrvatskoj publici!

Ulaznice za koncert gitarističkog virtuoza Steva Vaia po cijeni od 200 kn mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima sistema Evenim te online na www.eventim.hr (na navedenoj web adresi nalazi se i popis prodajnih mjesta). Na sam dan koncerta, cijena ulaznica (ukoliko ih još bude u prodaji) iznosit će 220 kn.

09.08.2012. 09:59:00
http://metro-portal.hr/beverly-mcclellan-nastupa-prije-stevea-vaija/73181/