Metro-portal.hr

objavljeno 29.06.2013. 18:22:00
FREEBIES

Besplatne stvari koje možete raditi u najskupljim gradovima svijeta

Samo zbog činjenice da su među najskupljim gradovima na svijetu ne znači da ne postoji način da se iz njih vratite punih novčanika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Sve što valja u životu ili je nemoralno ili ilegalno ili košta, kaže jedno od zrnaca općenarodne mudrosti. I doista, nema ništa gore nego kad vam za vrijeme jutarnjeg čitanja novina i ispijanja kave na pamet padne odlična ideja za putovanje, samo kako bi shvatili da je grad koji vam je zapeo za oko među najskupljim destinacijama na svijetu.

>>10 najskupljih gradova na svijetu>>

Neki među vama sigurno će pomisliti kako je odlazak na neko prelijepo mjesto vrijedan potrošenog novca, ali u tom slučaju lako biste se mogli naći u situaciji da dijelite sa svojim suputnikom pecivo za ručak, budući da si ništa drugo nećete moći priuštiti.

Ipak, u u najskupljim gradovima na planeti dovoljno je besplatnih ili iznimno jeftinih mjesta i događaja koje možete posjetiti, ali zbog prirode turističkog biznisa, morate se dobrano potruditi da ih nađete u bilo kojem turističkom vodiču.

Donosimo vam nekoliko prijedloga i ideja kako se dobro i besplatno provesti u tri najskuplja grada na svijetu.

1. Tokio

Japanska prijestolnica već desetljećima ima reputaciju vrlo skupog mjesta za život, ali grad s najviše neonskih svjetala na svijetu uživanje u svojoj urbanoj košnici ne naplaćuje niti lipu. Isto tako, uz malo pripreme i istraživanja, pronaći ćete još nekoliko besplatnih mjesta sakrivenih među iznimno skupim trgovinama i lokacijama:

Zgrada tokijske metropolitanske vlade - pogled sa 45. kata omogućuje neopisiv doživljaj zapanjujuće gradske panorame i planine Fuji

Zgrada Sonyja - meka za sve ljubitelje gadgeta i tehnologije, ovaj centar na četiri kata nudi besplatno i neograničeno uživanje u svim dostpunim tehnološkim izmišljotinama, po kojima je Japan vodeća zemlja svijeta

Park Yoyogi - smješten između urbanog kaosa Shibuye i Harajukua, nudi brojne kulturne i ekološke zanimljivosti bez da potrošite i jedan jen.

2. Oslo

Turistički troškovi u glavnom gradu Norveške odličan su način da se riješite novca koji vam čini novčanik teškim i debelim. Ipak, grad u kojem prosječna pizza košta 130 kuna, a boca piva 45, nudi i neke besplatne zanimljivosti:

Nacionalna galerija - u ovoj najvećoj galeriji Skandinavije možete pogledati i slavnu sliku „Vrisak" Edvarda Muncha te slike brojnih drugih velikana, poput Picassa i Modigliania.

Muzej Astrup Fearnley - ovaj muzej suvremene i avangardne umjetnosti natjerat će vas da se upitate „Što je zapravo umjetnost?"

Šetnja uz rijeku Akerselvu - lagana šetnja vrhunski uređenom obalom odličan je i besplatan način za obilazak Osla u svako doba godine, ali ukoliko se tamo nađete u rujnu, doživljaj će upotpuniti tisuće baklji i svijeća koje se tradicionalno pale uz rijeku

3. Sydney

Iako je najveći australski grad zapravo zauzeo 6. mjesto na ljestvici najskupljih gradova, kako bi „rastegli" ovaj popis da uključuje gradove na svim stranama svijeta (budući da su Japan i Europa zauzeli prvih pet mjesta) odlučili smo vam predstaviti besplatne atrakcije u Sydneyu:

Šetnja dvjestogodišnjim parkom - pobjegnite iz velegradske vreve i prošetajte jednim od najvažnijih vodenih ekosustava u Australiji.

Koncerti u Crkvi svetog Jamesa - najstarija crkva u Sydneyu održava besplatne turističke ture i koncerte u svojem arhitektonski zadivljujućem okruženju

Muzej suvremene umjetnosti - muzej koji neprestano ugošćuje najkontroverznije izložbe Australije i svijeta, kao i djela brojnih svjetskih fotografa

29.06.2013. 18:22:00
http://metro-portal.hr/besplatne-stvari-koje-mozete-raditi-u-najskupljim-gradovima-svijeta/61365/