Metro-portal.hr

objavljeno 29.08.2021. 15:01:00
COOL

Besplatne radionice za mlade do 15 godina

Radionice kreativnog pisanja odvijaju se u sklopu europskog projekta Art(ve)šeraj te su namijenjene osobama od 15 do 25 godina koje imaju afiniteta prema pisanju

Art(ve)šeraj
Art(ve)šeraj (Arhiva)

Odvijat će se ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom sve do kraja listopada, a svaka će radionica trajati 3 sata. Radit će se na svim formama i oblicima, a poseban će se naglasak staviti na kreativno pisanje za film i vizualne medije!

Na radionicama ćete razviti i ovladati tehnikom kreativnog pisanja te ćete raditi na razvoju vlastitog djela. Nakon što svoje djelo usavršite na individualnim konzultacijama s mentoricom, postavit ćete ga na digitalnu platformu gdje će posjetitelji lajkati radove koji im se najviše sviđaju. One polaznike koji budu imali najviše lajkova organizatori upoznaju s hrvatskim izdavačima i urednicima!

Voditeljica radionice je hrvatska redateljica i scenaristica Marina Tetarić Prusec. Diplomirala je filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom Dušana Vukotića. Kao redateljica i scenaristica više je godina radila autorske filmove u produkciji HRT-a. Dobitnica je brojnih međunarodnih i domaćih priznanja, a njeni su scenariji za igrane filmove u vrhu filmskih festivala u SAD-u, Rusiji i Indiji. Posljednjih godina Marina Tetarić Prusec radi u nezavisnim produkcijama.

Prijaviti se možete preko Google obrasca.

Radionica je za polaznike potpuno besplatna jer su sva financijska sredstva osigurana iz europskih fondova. Vrijednost radionice po osobi je 2.500,00 kuna.

Otvorena medijska grupacija provodi projekt u partnerstvu s Centrom za kulturne djelatnosti, a projekt financijski podržava Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstvo kulture i medija RH. 

29.08.2021. 15:01:00
http://metro-portal.hr/besplatne-radionice-za-mlade-do-15-godina/133851/