Metro-portal.hr

objavljeno 26.05.2011. 20:14:00
FACEBOOK MUSIC

Besplatna glazba stiže na Facebook

Noćna mora za Amazon i Apple, dobra vijest za 600 milijuna korisnika Facebooka - besplatna online glazba

Spotify
Spotify (Screenshot)

Najpoznatija društvena mreža navodno će se spojiti s pružateljem usluge online slušanja glazbe Spotify i tako stvoriti glazbeni raj za 600 milijuna korisnika Facebooka, piše američki Forbes.

Spotify naime ima program koji omogućuje preslušavanje novih i starih hitova na internetu i to potpuno besplatno za sve koji su spremni na povremene reklame. Svi ostali mogu u glazbi uživati bez reklama, ali tada moraju platiti mjesečnu članarinu od 10 eura.

Usluga je trenutno dostupna samo u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Finskoj, Švedskoj, Španjolskoj, Norveškoj i Francuskoj, no putem Facebooka bi se trebala preko noći proširiti cijelim svijetom. Do spajanja bi moglo doći već za dva tjedna, piše Forbes. Logo Spotify-ja bi tada trebao osvanuti na korisničkim stranicama Facebooka i omogućiti besplatno slušanje glazbe.

Usluga raspolaže s više milijuna albuma i može se koristiti na računalima i mobitelima. U zemljama u kojima postoji Spotify ima ugovore s brojnim velikim (Universal, Sony BMG, EMI, Warner) i malim diskografskim kućama. Kako je Facebook prije svega društvena mreža, korisnici će istu glazbu moći slušati sa svojim prijateljima iako se fizički nalaze na različitim lokacijama.

Facebook time želi proširiti svoju multimedijalnu ponudu - igrice su već osvojile korisnike, a u fazi testiranja je posuđivanje filmova Warner Brothersa. Naziv nove usluge bi mogao biti "Facebook Music" ili "Spotify on Facebook".

26.05.2011. 20:14:00
http://metro-portal.hr/besplatna-glazba-stize-na-facebook/59310/