Metro-portal.hr

objavljeno 09.05.2010. 11:27:00
PAKISTAN

Bespilotna letjelica s dva projektila ubila 10 talibana

Napad je izvršen u selu Datakel, oko 60 km zapadno od Miranšaha, glavnog grada sjevernog Vaziristana i jakog uporišta Al Kaide i talibanskih pobunjenika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (MWN)
Američka bespilotna letjelica ispalila je dva projektila na talibansko uporište na području Vaziristana na sjeveru Pakistana uz granicu s Afganistanom u nedjelju, pri čemu je poginulo najmanje deset pobunjenika, objavili su pakistanski vojni izvori.

To je drugi napad bespilotne letjelice na pobunjenike na sjeverozapadu Pakistana otkad je prošlog vikenda spriječen pokušaj terorističkog bombaškog napada na njujorškom Times Squareu. Napad je izvršen u selu Datakel, oko 60 km zapadno od Miranšaha, glavnog grada sjevernog Vaziristana i jakog uporišta Al Kaide i talibanskih pobunjenika uz granicu s Afganistanom.

"Rakete su pogodile pobunjeničko uporište u selu i potpuno uništile zgradu. Prema našim informacijama, poginulo je najmanje 10 talibanskih pobunjenika", rekao je dužnosnik pakistanske sigurnosne službe u toj regiji koji nije želio biti imenovan. Od kolovoza 2008. američke bespilotne letjelice ispalile su više od stotinu raketa i ubile više od 900 ljudi na sjeverozapadu Pakistana, po podacima pakistanske vojske. (hina/metro-portal)

09.05.2010. 11:27:00
http://metro-portal.hr/bespilotna-letjelica-s-dva-projektila-ubila-10-talibana/39584/