Metro-portal.hr

objavljeno 24.05.2010. 13:56:06
MOGU I MORAJU

Bernardić: SDP će 30. svibnja izabrati budućnost

VIDEO - Treba se okrenuti budućnosti, privući nove investicije, osigurati više prihoda i zadržati razinu socijalnih prava u Zagrebu, kaže Bernardić

Davor Bernardić SDP
Davor Bernardić SDP (Damjan Tadić/Cropix)

Davor Bernardić, koji je uz Ivu Jelušića ušao u drugi krug izbora za predsjednika zagrebačkog SDP-a, izjavio je danas kako je uvjeren da će na izborima 30. svibnja članovi SDP-a izabrati budućnost i "prepoznati da se može i mora bolje".

Bernardić je na konferenciji za novinare izrazio uvjerenje da će većina članova dati glas njemu, "za jači, bolji i moderniji SDP, neopterećen prošlošću i podjelama". Vjerujem da ćemo u nedjelju zatvoriti stranice spomenara i otvoriti stranice planera za budućnost, dodao je.

Istaknuo je kako je važno pokazati da će SDP iz ovotjedne kampanje izaći jači te pokazati zajedništvo koje će "stranku voditi u pobjedu na parlamentarnim izborima". Zahvalio je članovima zagrebačke gradske organizacije SDP-a što su u velikom broju izašli na izbore, njih više od 75 posto, ocjenivši da je to još jedna pobjeda SDP-a.

Za potporu u prvom krugu zahvalio je kolegama saborskim zastupnicima te stranačkim kolegama iz okolice Zagreba, ustvrdivši kako je povezivanje Zagreba sa zagrebačkim prstenom nužno za Hrvatsku i Zagreb, ali i za SDP-ovu pobjedu u četiri izborne jedinice.

U zadnjih deset godina u Zagrebu je napravljeno puno dobrih stvari, ali i grešaka koje treba uočiti, priznati i popraviti, rekao je Bernardić, odgovarajući na pitanje o tome što misli o prošlosti SDP-ove vlasti u Zagrebu. Uoči ulaska u EU treba se okrenuti budućnosti, privući nove investicije, osigurati više prihoda i zadržati razinu socijalnih prava u gradu, dodao je.

Na pitanje računa li na glasove Željke Antunović u drugom krugu, rekao je da mu je važna potpora svakog člana stranke, pa i njezina.

Na jučerašnjim izborima za predsjednika zagrebačkog SDP-a Bernardić je osvojio 44,22 posto glasova, a Jelušić 35,64 posto. Željka Antunović dobila je 19,99 posto glasova, a Slavko Tečić 0,23 posto. (hina/metro-portal)

24.05.2010. 13:56:06
http://metro-portal.hr/bernardic-sdp-ce-30-svibnja-izabrati-buducnost/40772/