Metro-portal.hr

objavljeno 13.05.2010. 15:33:47
23. SVIBNJA

Bernardić: Pobjeda u Zagrebu temelj je za pobjedu u Hrvatskoj

POGLEDAJTE VIDEO - Mladi SDP-ovac natječe se za čelnika zagrebačkog SDP-a i očekuje da će članovi stranke birati budućnost

(Bruno Konjević/Cropix/Infopunkt)

Kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a Davor Bernadić izjavio je danas kako očekuje da će članstvo na unutarstranačkim izborima 23. svibnja birati njega, odnosno novu i snažniju gradsku organizaciju koja će biti temelj za pobjedu SDP-a na parlamentarnim izborima.

"Potpora koju sam dobio od članova stranke daje mi vjeru da ću pobijediti 23. svibnja. Vjerujem da će članovi SDP-a birati budućnost, a ne nagrađivati ili kažnjavati nekoga za prošlost", poručio je Bernardić na konferenciji za novinare.

Naglasio je kako njegov i imperativ svakog SDP-ovca mora biti pobjeda na državnim izborima, te da u tom smislu kani graditi snažniju i demokratičniju gradsku organizaciju, više okrenutu članstvu i građanima. "Glavni strateški imperativ zagrebačkog SDP-a je pobjeda na parlamentarnim izborima. Sve ćemo napraviti da dobijemo 50 posto glasova u Zagrebu i da Zoran Milanović postane novi premijer", istaknuo je Bernardić.

Kao svoj moto na čelu SDP-a Grada Zagreba najavio je čvrstu suradnju sa "zagrebačkim prstenom", odnosno gradovima i županijama oko Zagreba.

Glavni grad vidi kao modernu srednjoeuropsku metropolu, s kvalitetnim sveučilišnim centrom povezanim s tržištem rada, u kojoj se uz prometnu povezanost s regijom kreiraju radna mjesta i konkurentnim industrijama s novim tehnologijama.

Gard želi transformirati u nezaobilaznu kulturno-turističku destinaciju, ulaganja fokusirati u informatički sektor, farmaceutiku, biotehnologije i tzv. zelenu energetiku, a namjera mu je i poticati reciklažnu industriju te obnovljive izvore energije.

Bernadić najavljuje i osnivanje ureda ili agencije za poticanje, privlačenje, razvoj i praćenje ulaganja u nove tehnologije, gradnju parkirališta na ulazima u Zagreb, prodaju gradskih nekretnina koje se ne koriste kako bi se osigurala sredstva za financiranje novih razvojnih projekata.

Namjera mu je pronaći model legalizacije bespravne gradnje i njezino uklapanje u urbanistički plan razvoja Zagreba, kao i uspostavljanje funkcionalnog one-stop shopa za poduzetnike koji bi organizirao i vodio postupke dobivanja svih dozvola prilikom otvaranja ili širenja poslovanja iz nadležnosti grada te suradnju s državnom institucijama. (hina/metro-portal)

13.05.2010. 15:33:47
http://metro-portal.hr/bernardic-pobjeda-u-zagrebu-temelj-je-za-pobjedu-u-hrvatskoj/39945/