Metro-portal.hr

objavljeno 15.04.2008. 23:42:32

Berlusconi ulazi u povijest, a bivša manekenka u vladu

Premijer Italije želi promijeniti zemlju pa će u vladu unijeti dašak glamura

Mara Carfagna, bivši top model, konkurira za mjesto ministrice za obitelj
Mara Carfagna, bivši top model, konkurira za mjesto ministrice za obitelj (GETTY IMAGES)

Silvio Berlusconi je sa svojom koalicijom desnog centra uvjerljivo pobijedio na talijanskim parlamentarnim izborima osvojivši 46,8 posto glasova prema 37,5 Veltronijeve koalicije lijevog centra. U skladu s izbornim rezultatom novi-stari premijer Italije najavio je da će do kraja tjedna sastaviti vladu s kojom će ‘mijenjati povijest Italije’.

 - Želim ući u povijesti svoje zemlje kao državnik koju ju je promijenio. Ovaj put ću više raditi nego govoriti i nitko me neće moći zaustaviti. Promijenio sam se od 2001. godine, jer već poznam sve i znam postaviti hijerarhiju za važne stvari koje treba učiniti - rekao je Berlusconi. S tim u skladu Berlusconi je najavio da će nova vlada imati 60 dužnosnika, od ministara i doministara do državnih tajnika, te da će brojem biti upola manja od sadašnje vlade.

Prijatelj PutinPrvi državnik koji će u četvrtak posjetiti novoizabranog talijanskog premijera Berlusconija je ruski predsjednik Vladimir Putin. Posjet se događa u trenutku kada ruski naftni koncern Gazprom najavljuje zajedničke naftne projekte s talijanskim Enijem u Libiji.

Vlada će imati dvanaest ministara od kojih će četiri biti žene. Sastavljanjem nove vlade Berlusconi možda nije zakoračio u povijest, ali je još jednom dokazao da ga je vrlo teško nadmašiti. Naime, u redu za ulazak u vladu nalazi se i Mara Carfagna, bivša manekenka i tv-voditeljica, koja konkurira za mjesto ministrice za obitelj. Tu je još i bliska suradnica iz stranke Forza Italia Stefani Prestigiacomo kojoj će vjerojatno biti dodijeljeno ministarstvo za europske poslove. Jedan od najbližih suradnika mogao bi mu postati i ekscentrični Umberto Bossi iz Sjeverne lige, čije prisustvo u vladi najviše zabrinjava.     (MB)

15.04.2008. 23:42:32
http://metro-portal.hr/berlusconi-ulazi-u-povijest-a-bivsa-manekenka-u-vladu/5958/