Metro-portal.hr

objavljeno 08.01.2015. 08:30:00
PARTIJANA

Ben Rau nakon Berlina nastupa u Splitu

Nastavak sezone u splitskom Kameleonu obilježit će Ben Rau, glazbenik njemačko-afričkih gena koji prvi put u Split stiže s novogodišnjeg nastupa u Berlinu

Ravno iz Berlina u Kameleon
Ravno iz Berlina u Kameleon (Arhiva)

Rođen i odrastao u Berlinu, porijeklom iz Ghane, s nekadašnjim prebivalištem u Londonu, Ben Rau je uspio ujediniti sve tri kulture u svoju strast prema glazbi, koju desetljeće već nesebično dijeli diljem klupskih podija s onima koji vole noći provoditi plešući. Upravo su ga London i Berlin oblikovali da se kroz elektronsku glazbu mogao razvijati u pravom smjeru pa je produkcijski i kao DJ resident londonskog Fusea učinio glazbu svojim jedinim zanimanjem.

Ben Rau voli maratonske setove, a u odabir njegovih techno i house melodija ubraja se emocija, dubina i groove iako im korijen svima izvire iz detroit techna. Novogodišnji nastup sa zadovoljstvom je odradio na The Gatheringu na tajnoj lokaciji u Berlinu.

U 2015. osim što je odlučio po prvi put posjetiti Split, Ben se planira posvetiti produkciji, svojim nastupima u sklopu Fuse večeri u Londonu i na Ibizi, te nakon Splita kreće na turneju po Africi stoga će se još u ovoj godini čuti za zvuk njegovog bubnja.

U drugoj sezoni E!nights programa u splitskom Kameleonu za pultom će mu se u subotu 10.1.2015. pridružiti rezident Mariano Mateljan, naš mladi talentirani glazbenik koji je u prošloj godini gostovao na Sonus festivalu, kao i na Fuse večerima u Londonu i na Ibizi.

'Mariano Mateljan je super prijatelj čiju glazbu redovito puštam, posebno izdanje Pigeon Boxer, jednu od dražih traka prošle sezone' - izjavio je Ben uoči nastupa u Splitu.

08.01.2015. 08:30:00
http://metro-portal.hr/ben-rau-nakon-berlina-nastupa-u-splitu/89432/