Metro-portal.hr

objavljeno 13.03.2008. 00:44:57
Zveket & Žamor

Belfast Food

U čast pivu i Sv. Patricku

Fotografija vijesti

Teško da proslava Svetog Patricka u Zagrebu može proći bez Belfast Fooda. Riječka grupa, koja je svoj imidž izgradila na kiltovima i karakterističnom irskom melosu, tradicionalno će u Tvornici kulture nastupiti u čast svecu koji svoju svjetsku popularnost može zahvaliti pivu, koje se na njegov dan toči u hektolitrima.

Tako će, ne sumnjamo, biti i u subotu, 15. ožujka, u Tvornici, gdje Belfast Food ovoga puta ne dolazi s novim materijalom, no pivom opčinjenim obožavateljima Svetog Patricka to je najmanje bitno. Prema onome što se dalo vidjeti proteklih godina, riječki su rokeri u Tvornici u stanju napraviti rijetko viđenu atmosferu, a na svoju publiku su često znali djelovati i edukativno, učeći ih, u pauzama pjesama, i tradicionalne irske plesove.

Iako će Belfast Food vjerojatno do kraja karijere pratiti glas ‘irskog benda’, grupa se na posljednjim albumima posvetila u većoj mjeri skladanju vlastitih pjesama.

- Imamo potrebu i želju raditi svoje stvari, ali cijeli je bend i dalje pod utjecajem keltske narodne glazbe. Ne bježimo od tog zvuka, ali svakako se ne smatramo irskim tradicionalnim sastavom - kazao je nedavno za Metro pjevač Erik Malnar, ističući kako će i dalje na pozornicu izlaziti u kiltovima, jer se ne mogu zamisliti da ‘skakutaju u trapericama’. Ulaznice za koncert u Tvornici kulture naplaćivat će se 55 kuna, a na dan koncerta cijena će im biti 70 kuna. (MP) 

13.03.2008. 00:44:57
http://metro-portal.hr/belfast-food/4308/