Metro-portal.hr

objavljeno 11.11.2010. 20:10:00
OSOBNI RAZLOZI

Beckenbauer odlazi iz IO-a Fife

Bivši njemački nogometni reprezentativac i izbornik, prošle godine se povukao i s funkcije predsjednika njemačkog velikana Bayerna

Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer (Getty Images)

Njemačka nogometna legenda Franz Beckenbauer (65) najavila je povlačenje iz Izvršnog odbora Međunarodne nogometne federacije (FIFA). Beckenbauer će napustiti IO u ožujku iduće godine kada mu istekne mandat, a povlači se iz osobnih razloga.

"Proveo sam mnogo lijepih trenutaka s kolegama iz Fife i Uefe i imam prijateljske odnose s njihovim čelnicima Seppom Blatterom i Michelom Platinijem, ali tražim razumijevanje za moju odluku," poručio je Beckenbauer, te dodao: "Povlačim se isključivo zbog osobnih razloga."

Bivši njemački nogometni reprezentativac i izbornik, prošle godine se povukao i s funkcije predsjednika njemačkog velikana Bayerna.

"Naravno da žalimo zbog njegove odluke o napuštanju IO-a Fife, međutim moramo poštovati njegovu odluku. Sada moramo izabrati kvalitetnu zamjenu," poručio je predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Theo Zwanziger. (hina/metro-portal)

11.11.2010. 20:10:00
http://metro-portal.hr/beckenbauer-odlazi-iz-io-a-fife/51071/