Metro-portal.hr

objavljeno 19.09.2013. 08:01:00
OPREZ

Bebivita kašica povlači se s tržišta

Bebivita prerađena hrana na bazi žitarica - mliječna kašica od griza za dojenčad nakon navršenog šestog mjeseca opoziva se s tržišta jer je u njoj pronađeno staklo

U Bebiviti je pronađeno staklo
U Bebiviti je pronađeno staklo (Arhiva)

Opoziva se Bebivita Milchbrei Grieß 600g/Bebivita prerađena hrana na bazi žitarica - mliječna kašica od griza za dojenčad nakon navršenog 6. mjeseca, s rokom trajanja do 30. rujna 2014. i oznakom šarže 140790.

Ministarstvo poljoprivrede je opoziv navedenog proizvoda objavilo kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF).

Kako navode, putem RASFF obavijesti zaprimljena je informacija od Europske komisije o prisutnosti fragmenata stakla u predmetnom proizvodu koji se nalazi na tržištu Austrije i Njemačke. Nema podataka o distribuciji predmetnog proizvoda u Republiku Hrvatsku, navodi se.

Iz preventivnih razloga tvrtka Müller trgovina Zagreb d.o.o. provela je opoziv predmetnog proizvoda iz svojih poslovnica u Hrvatskoj te o tome obavijestila Ministarstvo poljoprivrede.

U obavijesti Müller trgovine Zagreb navodi se kako se dječja hrana brenda Bebivita, proizvođača Bebivita GmbH iz Münchena povlači s tržišta Republike Hrvatske zbog toga što su u dva proizvoda određenog broja šarže i roka trajanja pronađeni komadići stakla, što može prouzrokovati akutnu opasnost po zdravlje.

Povlačenje se odnosi na proizvod Bebivita prerađena hrana na bazi žitarica - mliječna kašica od griza za dojenčad nakon navršenog 6. mjeseca (originalni naziv: Bebivita Milchbrei Grieß 600g).

Iz Müller trgovine se ispričavaju kupcima na nastalima neugodnostima te ih pozivaju da navedeni proizvod, kupljen u Müller trgovini Zagreb vrate u najbližu Müller poslovnicu gdje će im biti vraćen novac.

19.09.2013. 08:01:00
http://metro-portal.hr/bebivita-kasica-povlaci-se-s-trzista/80557/