Metro-portal.hr

objavljeno 05.01.2010. 11:13:00
OBRANA

Bebić: Nemam veze s pučevima, nisam kao Mesić

Predsjednik Sabora poručio je da nije sudjelovao niti inicirao radnje koje ruše HDZ ili Vladu

(Bruno Konjevic / CROPIX )

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić priopćio je danas, u povodu zahtjeva hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića za njegovom ostavkom zbog zbog pokušaja puča u HDZ-u, kako on niti inicira, niti sudjeluje u pučevima pogotovo ne protiv, temeljem Ustava i demokratski izabranih institucija hrvatske države kao što su Hrvatski sabor, Vlada i predsjednik Republike.

Nisam sudjelovao ni u pokušaju puča u svrhu destabilizacije tih institucija, ni 1994. godine u najdelikatnijoj i najtežoj fazi Domovinskog rata, a koji pokušaj puča je predvodio tadašnji predsjednik Hrvatskog sabora Stjepan Mesić, poručio je Bebić.

U priopćenju se dodaje kako nije u tradiciji Hrvatskog sabora i predsjednika Hrvatskog sabora da iniciraju ili predvode bilo kakve pučeve.

Demokratsko je pravo svakog, pa i za 44 dana odlazećeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, na vlastito poimanje ustavnog poretka i demokracije uključujući tu i unutarstranačke demokracije, poručio je predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić. (hina/metro-portal)

05.01.2010. 11:13:00
http://metro-portal.hr/bebic-nemam-veze-s-pucevima-nisam-kao-mesic/30021/