Metro-portal.hr

objavljeno 24.05.2010. 12:42:52
NIŠTA NEOBIČNO

Bebić: Nakon završetka mandata odlazim iz politike

Barba Luka otvorit će profil Sabora na Facebooku, ali definitivno se povlači iz politike i posvećuje se svojim ljubavima - lozi, maslinama i klementinama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić najavio je danas kako se nakon završetka svog šestog mandata u Saboru povlači iz aktivne politike.

Bebić je danas u Saboru sudjelovao u radu konferencije na temu "Novi oblici komunikacije s građanima", na kojoj je najavio i otvaranje profila Hrvatskog sabora na internetskoj društvenoj mreži Facebook. U razgovoru s novinarima kazao je kako će se na tom profilu ponekad i on javiti sa svojim prijedlozima, ali rjeđe budući da se više ne misli baviti politikom.

Potvrdio je i da se više neće kandirati na izborima. "Definitivno to znači. Ne mislim se nakon ovog mandata obraćati biračkom tijelu, sudjelovat ću u politici kao i svi drugi", kazao je.

Dodao je da će se brinuti o "svojim ljubavima - lozi, maslinama i klementinama". "Meni samo treba da u tome uživam i po mogućnosti nešto radim. To volim, a šest mandata u Hrvatskom saboru je dosta. Mislim da je to normalno i nije ništa neobično", kazao je.

Na pitanje je li istina, kao što pišu pojedini mediji, da je premijerka Kosor HDZ-ovim članovima navodno "zabranila" da se "svađaju" s predsjednikom Republike Josipovićem, Bebić je kazao da takve inicijative nije bilo.

"Nikad nikakve informacije, niti je bilo ikakvih, barem meni, dostupnih takvih inicijativa. Ne znam zbog čega bi i kako bi se nešto moglo zabraniti. Mi smo demokratska zemlja, komunikacija postoji, postoje stajališta na koja se mogu dati odgovori, opservacije, kritike, protuargumenti, ne vidim ništa što bi tu bilo sporno", kazao je Bebić. (hina/metro-portal)

24.05.2010. 12:42:52
http://metro-portal.hr/bebic-nakon-zavrsetka-mandata-odlazim-iz-politike/40758/