Metro-portal.hr

objavljeno 12.06.2012. 21:52:00
JEFTINO, EFIKASNO I DOSTUPNO

Beauty preparati iz vaše kuhinje

Ukoliko su vam klasični industrijski preparati postali preskupi, pogledajte kako postići isti rezultat uz puno manje truda i novca

Fotografija vijesti

Bez obzira na to što nas zastupnici kozmetičke industrije pokušavali uvjeriti, umjetni kemijski proizvodi nisu nužno najbolja njega koju možete pružiti svojoj kosi i koži, a svakako nisu ni najpristupačnija cijenom. Srećom, u današnje su nam vrijeme na raspolaganju brojne alternative klasičnim preparatima, a mnogi od njih nalaze se, vjerovali ili ne, u vašoj kuhinji. Pogledajte o čemu se točno radi.

Banana - regenerator za kosu

Stavljanje banane na kosu zvuči kao nešto što rade mala djeca, ali to je istovremeno jedan od najboljih i najjeftinijih načina da priuštite svojim vlasima vrhunsku hidrataciju. Stavite jednu veću bananu i pola čašice jogurta u posudu i dobro ih pomiješajte štapnim mikserom. Operite kosu klasičnim šamponom i stavite na nju masku od banane te pustite da smjesa odstoji desetak minuta. Nakon toga dobro isperite i još jednom operite šamponom.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje - regenerator za nokte

Zasigurno vam je već dobro poznato da kvalitetno maslinovo ulje čini čuda za zdrav i lijep izgled vaše kose, ali vjerujemo kako niste znali da isto čini i vašim noktima. Sve što trebate jest nanijeti kapljicu ulja na svaki nokat i dobro ga umasirati u kožu oko njega. Nakon toga uzmite svoju rašpicu i uredite ih po želji. Ne postoji jednostavniji, prirodniji i jeftiniji način od ovoga.

Šećer - piling za kožu

Iako je šećer nešto što biste trebali izbjegavati kad je prehrana u pitanju, nitko neće imati ništa protiv toga da ga koristite za ljepotu svoje kože. Trebate li napraviti kvalitetan piling, sve što morate napraviti jest dodati jednu veliku žlicu šećera svom sapunu ili gelu za tuširanje i dobro ga utrljati u kožu. Kristali šećera izvrsni su za uklanjanje mrtvih stanica kože, posebice na dijelovima poput laktova, koljena i gležnjeva. Želite li napraviti piling lica, smjesi možete dodati i malu količinu (pola čajne žličice) sredstva za čišćenje lica i vrlo ju nježno utrljati u kožu.

Med - sredstvo protiv starenja

Nije nikakva tajna da je domaći, prirodni med jedna od najboljih stvari koju si možete priuštiti u bilo koje doba godine, a isto vrijedi i za vašu kožu. Osim što ima odličan hidratizirajući učiniak, molekule u medu pomažu našoj koži da izgleda mladenački i svježe. Namažite lice tankim slojem meda i ostavite ga 15-20 minuta da učini svoje. Nakon toga dobro isperite lice i uživajte u hidratiziranoj i osvježenoj koži.

12.06.2012. 21:52:00
http://metro-portal.hr/beauty-preparati-iz-vase-kuhinje/71885/