Metro-portal.hr

objavljeno 20.12.2010. 15:10:00
ČUDO IZ BRAZILA

Beauty Candy - bombon koji proljepšava

Brazilska stomatologinja razvila je bombon koji nas uz redovito cuclanje čini ljepšima i mlađima

Beauty Candy
Beauty Candy (Beauty Candy)

Ljepotom opsjednuti Brazilci poludjeli su za bombonima koji proljepšavaju, a "Beauty Candy" će se uskoro početi prodavati i u Europi. Cijena bi se trebala kretati oko 9 eura po pakiranju od 150 grama. Proizvođač tvrdi da redovito cuclanje u kratkom vremenu osobu čini ljepšom, mlađom i ozarenom.

Šareni bomboni sadrže vitamine, minerale i antioksidante koji pozitivno djeluju na kožu, kosu i nokte. Međutim, liječnici tvrde da se radi o još jednom proizvodu koji obećaje više nego što može ispuniti. Iako tijelu treba hrana bogata vitaminima i mineralima, bomboni su slatki i nezdravi uz vrlo mali udio korisnih sastojaka.

Bombone je razvila nekadašnja stomatologinja u Brazilu koja posebno ističe da u njima nema šećera. Sladak okus dolazi od poliola, šećernog alkohola koji u većim količinama može izazvati probavne probleme, osjećaj napuhnutosti i bolove u trbuhu. Za one koji ne vole bombone postoji ista kombinacija sastojaka u tekućem obliku - Beauty Drink.

Kritičari pak tvrde da se tvari koje proljepšavaju u znatno većem udjelu mogu pronaći u voću i povrću te običnoj vodi. Bombone može prirodno i zdravo zamijeniti tzv. "beauty hrana": riba, svježi voćni sokovi, sokovi od rajčice i mrkve, govedina (bogata cinkom), jaja, pivski kvasac, lješnjaci i mineralna voda.

20.12.2010. 15:10:00
http://metro-portal.hr/beauty-candy-bombon-koji-proljepsava/52970/