Metro-portal.hr

objavljeno 10.06.2012. 17:27:08
ŠORAAA!!

BBB-e napali navijači Lecha

U središtu Poznanja je sinoć došlo do sukoba poljskih navijača s BBB-ima, a nastradali su i Irci koji su bili s njima

Tarapana u centru Poznanja
Tarapana u centru Poznanja (Screenshot YouTube)

Navijači Lecha imaju nešto protiv navijača Dinama, jer su ih tijekom subote tražili po cijelom Poznanju. Na kraju su iza ponoći uspjeli pronaći skupinu od tridesetak BBB-a na trgu Stary Rynek u centru Poznanja i napasti ih.

Tarapana je trajala desetak minuta, a razbijenih je glava bilo u izobilju s obje strane. Irci koji su bili na trgu također su dobili batina. Napad ne čudi, jer BBB-i imaju priličnu reputaciju u europskim okvirima nakon tučnjava koje su obilježile proteklih petnaestak godina, a u kojima su redovno pobjeđivali.

Poljska je policija pokušala zataškati incident, jer su ga objavili tek danas, a nisu obavijestili ni hrvatske policajce na ispomoći. Prema njima, gužva je trajala svega par minuta i prestala je nakon njihove intervencije.

No, kako je jedan od prisutnih snimio incident i postavio ga na YouTube, poljska policija nije imala mogućnosti dalje zataškavati slučaj.

Irci koji su bili na trgu potvrdili su priču BBB-a, javivši svojim medijima da su mirno pili na trgu s Hrvatima kad su uletjeli maskirani Poljaci i izazvali tučnjavu.


10.06.2012. 17:27:08
http://metro-portal.hr/bbb-e-napali-navijaci-lecha/71815/