Metro-portal.hr

objavljeno 22.12.2013. 12:29:00
ČISTA PETICA

Bayern osvojio i naslov klupskog prvaka svijeta

FC Bayern München ispunio je svoju „misiju broj 5“ i osvojio još jedan, peti po redu naslov prvaka

Bayern dominira
Bayern dominira (Screenshot YouTube)

Među 45.000 gledatelja koliko ih se našlo na utakmici finala za titulu najboljeg nogometnog kluba na svijetu, bio je i sam marokanski kralj Mohammed VI. Nakon što je klub Raja Casablanca van svih očekivanja uspio doći do finala, i on se nadao još jednom nogometnom čudu. No, Marokancima nažalost nije mogla pomoći čak niti kraljevska nazočnost.

FC Bayern München su vrlo suverenom igrom i rezultatom od 2:0 uspijeli osvojiti još jednu titulu. Nakon naslova njemačkog prvaka, uspjeha u Ligi prvaka kao i u finalu europskog Supercup-a, Bavarci su odnijeli još jednu veliku pobjedu, posljednju u ovoj godini. Momčada Pepa Guardiole time je ispunila svoju „misiju broj 5" i pobjedom u Maroku takoreći okrunila ovu godinu, najuspješniju u povijesti ovog kluba.

Rezultat utakmice stajao je zapravo već tijekom prvog poluvremena. U sedmoj minuti je Dante uspio dati gol, a nedugo kasnije uslijedio je i drugi - Thiago u dvadeset i drugoj minuti. „Sami smo si djelomično otežavali život ove godine. No, na kraju smo ipak uspjeli osvojiti čak i ovaj naslov. To je doista nevjerojatno!", izjavio je nakon utakmice kapetan FC Bayern Münchena, Phillipp Lahm. On je bio i ovoga puta taj kojem je pobjednički pokal prvom došao u ruke - ovoga puta uručio mu ga je marokanski kralj osobno.

Treći najbolji klub na svijetu postao je brazilski Atletico Mineiro pobjedivši kineski klub Guangzhou Evergrande FC.

Piše: Stefan Nestler/Ž.Telišman/DW
22.12.2013. 12:29:00
http://metro-portal.hr/bayern-osvojio-i-naslov-klupskog-prvaka-svijeta/82313/