Metro-portal.hr

objavljeno 24.04.2012. 20:01:53
ISTEK AUTORSKIH PRAVA

Bavarska planira izdati Hitlerov "Mein Kampf"

"Postoji opasnost da šarlatani i neonacisti iskoriste to sramotno djelo nakon što 2015. isteknu autorska prava Slobodne Države Bavarske", rekao je bavarski ministar znanosti

Fotografija vijesti

Bavarska namjerava objaviti izdanje Hitlerove knjige "Mein Kampf" opremljeno znanstvenim komentarima, kako bi se uoči isteka autorskog prava na knjigu suprotstavila zloporabi toga Hitlerova programatskog djela, javlja Hina.

Institut za povijest (IfZ) u Muenchenu radi na komentiranom izdanju Hitlerove knjige, koje bi trebalo biti dovršeno prije 2015., kad ističu autorska prava koja Bavarska ima na tu knjigu, priopćila je u ponedjeljak bavarska vlada.

"Postoji opasnost da šarlatani i neonacisti iskoriste to sramotno djelo nakon što 2015. isteknu autorska prava Slobodne Države Bavarske. Stoga trebamo do tada znanstveno utemeljeno, izvrsno obrađeno izdanje", rekao je bavarski ministar znanosti Wolfgang Heubisch.

Neovisni IfZ, više od 60 godina pridonosi suočavanju s fenomenom nacionalsocijalizma i time daje doprinos demokraciji u Njemačkoj, pojasnila je bavarska vlada.

24.04.2012. 20:01:53
http://metro-portal.hr/bavarska-planira-izdati-hitlerov-mein-kampf/70369/