Metro-portal.hr

objavljeno 04.11.2010. 22:24:00
FIMI MEDIA

Barišić USKOK-u otkriva detalje o izvlačenju novca iz države

Mladen Barišić je u zatvoru u Remetincu od 30. rujna zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke

Mladen Barišić
Mladen Barišić (Boris Kovacev / CROPIX)

Bivši šef Carinske uprave RH i rizničar HDZ-a Mladen Barišić u USKOK-u je danas iznosio svoju obranu zbog sumnje da je iz državnih tvrtki i ministarstava preko tvrtke "Fimi media" svoje prijateljice Nevenke Jurak, "izvukao" čak četrdesetak milijuna kuna, potvrdio je večeras njegov odvjetnik Rajko Milinarić.

"Mladen Barišić je jučer i danas poslijepodne iznosio svoju obranu u sjedištu USKOK-a u Gajevoj ulici", izjavio je Mlinarić Hini. No, pritom nije želio govoriti o detaljima njegova iskaza, ali ni komentirati medijske tvrdnje da je Barišić detaljno opisao način na koji je izvlačio novac.

Dodao je da će Barišić svoj iskaz nastaviti i sutra, kada će iz zatvora u Remetincu ponovno biti doveden pred USKOK-ove istražitelje.

Barišić je u zatvoru u Remetincu od 30. rujna, a 28. listopada istražni mu je zatvor produljen za još dva mjeseca. Kao i krajem rujna Barišić je u Remetincu zadržan zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke kojih u ovom slučaju ima 50-ak.

Istražujući aferu "Fimi media" USKOK je do sada ispitao mnoge svjedoke, među kojima i bivšeg direktora HEP-a Ivana Mravka te člana uprave Hrvatskih šuma Darka Beuka, koji se najprije branio šutnjom, a potom odlučio surađivati s istražiteljima.(hina/metro-portal)

04.11.2010. 22:24:00
http://metro-portal.hr/barisic-uskok-u-otkriva-detalje-o-izvlacenju-novca-iz-drzave/50728/