Metro-portal.hr

objavljeno 12.03.2013. 22:47:00
LIGA PRVAKA

Barcelona zgazila Milan, Galatasaray pobijedio Schalke

Bit će da je Messiju teško palo slušati viceve nakon utakmice u Milanu, pa je napravio pravi show u prvom poluvremenu

Šamaranje je krenulo već u 5. minuti
Šamaranje je krenulo već u 5. minuti (Arhiva)

Barcelona je začepila usta svima koji su počeli govoriti o padu generacije, ispuhanosti Messija i slične stvari nakon poraza u Milanu. Kao i svi, i igrači Barce su ljudi pa su si dozvolili sumanutih deset dana, ali sada su opet oni stari.

Milan je stigao samouvjereno, s vodstvom 2:0, no već nakon pet minuta je Messi pokazao rossonerima u čije su dvorište došli i topovskim udarcem u rašlje savladao Abbiatija. Prvo poluvrijeme je Milan jedva skupio 20 posto lopte u nogama, no da je Niang bio precizan u munjevitoj kontri i pogodio mrežu, a ne stativu, tko zna što bi bilo.

Ovako je Messi zabio još jedan nakon dvije minute i na poluvrijeme se otišlo u egalu, a u nastavku je blaugrana nastavila pritisak i zabila još dva, strijelci Villa i Alba, za potpuno gaženje Milana.

Galatasaray je opravdao silne milijune u prelaznom roku jer je nakon 1:1 kod kuće pobijedio Schalke usred Gelsenkirchena. Schalke je poveo relativno brzo, već u 17. minuti, no Altintop i Yilmaz su u 5 minuta, 37. i 42., doveli Galatasaray u vodstvo. Yilmazu je ovo bio osmi gol u osam utakmica Lige prvaka.

Bastos je u drugom poluvremenu izjednačio u 63. minuti, i nakon toga su sijevale prilike na obje strane, no potvrdu prolaza Galatasaray donio je Umut Bulut duboko u sudačkoj nadoknadi.

12.03.2013. 22:47:00
http://metro-portal.hr/barcelona-zgazila-milan-galatasaray-pobijedio-schalke/76996/