Metro-portal.hr

objavljeno 31.05.2011. 17:23:00
POTVRĐENO

Barcelona stiže u Split 23. srpnja

Iz Barcelone su objavili kako će im utakmica protiv Hjaduka biti prva pripremna utakmica uoči sezone 2011/12.

Barcelonino znakovlje
Barcelonino znakovlje (Getty Images)

Novi europski nogometni prvak Barcelona u utorak je na svojoj službenoj internetskoj stranici potvrdila kako će 23. srpnja gostovati u Splitu i odigrati prijateljsku utakmicu protiv Hajduka povodom obilježavanja 100 godina postojanja splitskog kluba, prenosi Hina.

Iz Barcelone su objavili kako će im utakmica protiv Hjaduka biti prva pripremna utakmica uoči sezone 2011/12., a da do početka prvenstva u planu imaju odigrati šest pripremnih dvoboja.

No, na Poljudu sigurno neće igrati trenutačno najbolji igrač svijeta, Argentinac Lionel Messi jer su iz Barcelone naglasili kako u Split neće putovati niti jedan od njezinih igrača koji će nastupati na Copa Americi ili Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine.

Gostovanje u Splitu bit će prvi dolazak Barcelone u Hrvatsku nakon 50 godina, katalonski je gigant posljednji put igrao u Hrvatskoj u osmini finala Kupa velesajamskih gradova u sezoni 1961/62. kada je u Zagrebu protiv Dinama odigrao 2-2.

Nakon gostovanja u Splitu, Barcelona će još igrati na Audi Cupu u Muenchenu gdje će im protivnici biti Internacional iz Porto Alegrea, te Bayern ili Milan. Potom slijedi američka turneja tijekom koje će europski prvak igrati protiv Manchester Uniteda u reprizi nedavnog finala Lige prvaka, te dva gostovanja u Meksiku protiv Chivasa i Americe.

31.05.2011. 17:23:00
http://metro-portal.hr/barcelona-stize-u-split-23-srpnja/59531/