Metro-portal.hr

objavljeno 23.07.2011. 13:52:22
SRETNO STIGLI

Barcelona sletjela u Split

Iako su se jedan sat vrtjeli iznad splitskog aerodroma zbog oluje koja je bjesnila, nogometaši Barcelone ipak su stigli u Split

Fotografija vijesti

Zračna luka Resnik jutros je bila, osim turista, prepuna nestrpljivih navijača koji su čekali dolazak svojih nogometnih idola. Olujno je nevrijeme bjesnilo nad Resnikom te je slijetanje odgođeno na užas navijača koji su se uplašili da će i održavanje dugoočekivane utakmice doći u pitanje.

Kaštelanski je aerodrom privremeno bio zatvoren, a avion Barcelone čekao je u zraku dozvolu za slijetanje. Ona je stigla nešto prije 13 sati pa su se katalonske zvijezde sigurno spustile na hrvatsko tlo. Od glasnogovornika Hajduka Ante Bilića Index je doznao da nema straha od odgode utakmice zbog natopljenog travnjaka. Međutim, problemi bi mogli nastati padne li jaka kiša uoči same utakmice.

Na pressici nakon 14 sati se trebaju pojaviti golman Victor Valdes i vezni Sergio Busquets, jedni od rijetkih prvotimaca koji će danas istrčati na teren. Uz njih se mogu očekivati Iniesta i Villa, a sve ostalo je neizvjesno.

Zna se da neće nastupiti Messi, Puyol, Pique i Xavi, a trebali bi igrati Abidal i Keita, koji su u finalu Lige prvaka bili zamjene. S ovom se utakmicom poklopila i tužba korejskog nogometnog saveza kojem je Barca pred dvije godine otela 3 milijuna dolara za B momčad u kojoj je Messi odigrao petnaestak minuta, a iz Seoula su otišli sat vremena iza utakmice.

23.07.2011. 13:52:22
http://metro-portal.hr/barcelona-sletjela-u-split/61590/