Metro-portal.hr

objavljeno 25.09.2011. 16:18:46
NEODOLJIVI ZOV NOVCA

Barcelona popustila, sponzori na dresu

Nogometaši Barcelone će u idućih pet godina na dresu nositi logo Qatara Foundationa, i to za rekordnih 171 milijuna eura

Fotografija vijesti

Članovi španjolskog prvoligaša Barcelone su u subotu, na godišnjoj skupštini kluba, većinski podržali sponzorski ugovor s Qatara Foundation čiji će logo igrači nositi na dresovima idućih pet godina, objavio je katalonski klub na svojim internetskim stranicama.

"Članovi su većinski podržali sporazum potpisan s tvrtkom Qatar Sports Investmnt za sponzorstvo na dresovima preko Qatar Foundation", kaže se u priopćenju kluba. Ovo je prvi put u povijesti Barcelone da igrači na dresovima nose logo sponzora.

Igrači Barcelone su od početka sezone na svojim dresovima imali logo Quatar Foundationa s kojim je Barca potpisala ugovor u prosincu 2010. vrijedan 171 milijuna eura. Ugovor je dobio potporu 697 članova, dok ih je 76 bilo protiv, a 36 suzdržano.

S ovim "zelenim svjetlom" kojeg su dali članovi, Barcelona je definitivno povezana idućih pet godina s Qatar Foundationom kojeg je 1995. osnovao emir Ahmad Ben Khalifa Al-Thani.

Osim toga, tih 171 milijuna eura predstavlja najveći sponzorski iznos plaćen za pojavljivanje loga na dresu u povijesti nogometa.

Također to je i dobrodošao novac za Barcu koja trenutačno bilježi vrlo visok dug, najveći u povijesti kluba, od 442 milijuna eura.

25.09.2011. 16:18:46
http://metro-portal.hr/barcelona-popustila-sponzori-na-dresu/63631/