Metro-portal.hr

objavljeno 10.04.2008. 02:23:48

Barcelona i Manchester pobjedama u polufinale

Schalke i Roma bez većih izgleda u četvrtfinalu Lige prvaka

Danielle de Rossi promašio je jedanaesterac kod 0-0
Danielle de Rossi promašio je jedanaesterac kod 0-0 (Reuters)

Barcelona i Manchester United pridružili su se Chelseaju i Liverpoolu u polufinalu Lige prvaka. Nakon pobjeda u prvim utakmicama u Gelsenkirchenu i Rimu, Barça i ManU nisu dopustili iznenađenja. Katalonci su sa 1-0 prolazak potvrdili protiv Schalkea, a ‘crveni vragovi’ su istim rezultatom bili bolji od Rome...

Usprkos pobjedi protiv Nijemaca, jučerašnja utakmica pokazala je da u katalonskom divu puno toga ne funkcionira. Barça je izgubila svoju prepoznatljivu igru, i sreća je njihova bila što Schalke nema napadača koji bi kaznio brojne pogreške u obrani.

Njemački tragičar je Kuranyi koji je u početnoj fazi utakmice promašio dva ‘zicera’. Prvo je iz odlične pozicije nekontrolirano pucao glavom, a nekoliko minuta poslije malo je zakasnio na jednu loptu u trenucima kada je ispred njega bio prazan gol.

RezultatiBarcelona - Schalke 1-0, 1-0 (Toure 43), Manchester United - Roma 1-0 (Tevez 70)
U polufinalu Lige prvaka igrat će Chelsea i Liverpool, te Barcelona i Manchester United. Prve utakmice su na rasporedu 22. i 23. travnja, a uzvrati su tjedan dana poslije.
Barcelona je do pobjede došla slučajnim golom. Krkić je pokušao ubaciti, no Bordon je uspio uklizati i loptu skrenuti visoko u zrak. Na sreću Barçe ta lopta je išla ravno u gol i Toure je znao iskoristiti paničnu reakcije obrane. Vodeći gol domaćih ujedno je bio i kraj nadanja za Schalke...

I Manchester United je na sličan način prošao. Rezultatski izgleda elegantno i jednostavno, no sredinom prvog poluvremena domaći navijači su se dobro ‘tresli’. Nakon prekršaja Browna na Mancinijem, sudac je dosudio jedanaesterac. Izveo ga je De Rossi, a lopta je završila na ‘vrhu stadiona’.

Pobjednika je odlučio Carlos Tevez sjajno reagiravši glavom na ubačaj Hargreavesa. (METRO) 

10.04.2008. 02:23:48
http://metro-portal.hr/barcelona-i-manchester-pobjedama-u-polufinale/5705/