Metro-portal.hr

objavljeno 15.01.2010. 23:02:58
LIKVIDACIJA IZDAJNIKA

Predsjedništvo SDP-a izbacuje 15 članova koji su stali uz Bandića?

Javnost je prije sjednice obaviještena da su neki članovi i sami zatražili ispisnice iz stranke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/CROPIX)
Predsjedništvo SDP-a večeras je nakon četverosatne sjednice, kako je novinare izvijestio glavni tajnik stranke Igor Dragovan, zaključilo da do sutrašnje sjednice Glavnog odbora SDP-a ne želi iznijeti stajalište o tome kako će stranačko vodstvo postupiti prema SDP-ovcima koji su u predsjedničkoj kampanji otvoreno podupirali Milana Bandića.

Ne želeći odgovarati na novinarska pitanja, Dragovan je tek kazao da se zaključci predsjedništva "dobrim dijelom tiču zagrebačke organizacije SDP-a".

"Predsjedništvo je završilo sjednicu i utvrdilo prijedlog koji će sutra biti proslijeđen na glavni odbor. Što se tiče pojedinosti, ocijenili smo da o njima ne želimo izvijestiti javnost, jer je korektno da to prvi čuju članovi glavnog odbora", rekao je Dragovan.

No, prema pisanju internetskih medija u Hrvatskoj, na današnjoj je sjednici ipak odlučeno da iz stranke treba izbaciti ljude koji su podupirali Milana Bandića te da će ta odluka postati službena na sutrašnjoj sjednici Glavnog odbora partije. Navodno je donesena i odluka da se raspuste tri mjesne organizacije u Zagrebu (Brezovice, Sesvete i Novi Zagreb zapad), dok će se u još tri raspustiti rukovodeća tijela koja nisu dovoljno aktivno sudjelovala u predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića.

Ipak, kako su novinarima prije sjednice predsjedništva izjavili neki članovi tog stranačkog tijela, većina istaknutijih stranačkih ljudi koji su u kampanji stali iza bivšeg čelnika zagrebačkog SDP-a Milana Bandića već su sami zatražili ispisnicu iz stranke, a oni koji to nisu učinili mogli bi biti ispisani sutra odlukom glavnog odbora.

U SDP-u se doznaje da su, nakon Ivice Pančića koji je to učinio prvi, ispisivanje iz stranke zatražili zagrebački SDP-ovci Duško Ljuština, Miro Laco, Ladislav Prežigalo, Zvonimir Šostar, Jasmina Havranek i Vesna Majher. (hina/metro-portal)

15.01.2010. 23:02:58
http://metro-portal.hr/bandicevci-izbacivanje/30786/