Metro-portal.hr

objavljeno 12.05.2010. 15:46:14
ZG PRORAČUN

Bandić: Spriječit ću trošenje onoga što nije zarađeno

Zagrebački gradonačelnik rekao je da se gradski proračun u prvom kvartalu punio manje za 7,8 posto nego lani, a što je dvostruko bolje nego na državnoj razini

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/Cropix)
Bandić je na upit novinara nakon predstavljanja programa u povodu Dana Grada Zagreba odgovorio da su svake godine do 2009. imali porast u proračunu od 550 milijuna kuna.

Napomenuo je da je u prošloj godini došlo do pada od 600 do 700 milijuna kuna, dijelom zbog izmjena zakonske regulative o financiranju jedinica lokalne samouprave te trenutne situacije. Istaknuo je da će kao gradonačelnik spriječiti trošenje onoga što se nije uprihodovalo te da će od svih tražiti izvršavanje njihovih obaveze.

Bandić je podsjetio da su na vrijeme donijeli Smjernice gospodarskog oporavka i zaštite standarda građana grada Zagreba kako bi se spriječilo nešto gore što se moglo dogoditi.

Na upit zašto se odustalo da se u zagrebačkoj Areni održi Europsko prvenstvo u vaterpolu zagrebački gradonačelnik je odgovorio da se od Arene nije odustalo, jer su u njoj nikada vaterpolo nije ni igrao. Dodao je kako je njegova i želja predsjednika Hrvatskoga vaterpolskog saveza Perice Bukića bila da se za trajanja vaterpolskog prvenstva napravi spektakl. No, to se nije moglo realizirati jer Arena nikad nije bila predviđena za primanje desetina vagona vode. Stoga će se Europsko prvenstvo u vaterpolu održati na plivalištu Mladost uz Savu. (hina/metro-portal)

12.05.2010. 15:46:14
http://metro-portal.hr/bandic-sprijecit-cu-trosenje-onoga-sto-nije-zaradjeno/39858/