Metro-portal.hr

objavljeno 01.03.2011. 15:43:27
PETICIJA

Bandić primio bivše radnice "Kamenskog"

Zagrebački gradonačelnik primio je u Gradskoj upravi bivše radnice tvornice "Kamensko", koje su ga izvijestile o peticiji koju su poslale zagrebačkoj Gradskoj skupštini

Fotografija vijesti

U njoj izražavaju nezadovoljstvo i prosvjeduju protiv odluke Skupštine o dodjeli ovogodišnje nagrade Zagrepčanka godine, prenosi Hina. Upoznavši ih s procedurom donošenja odluke o tom gradskom priznanju, gradonačelnik Bandić je ustvrdio da je, pravno gledajući, prava adresa za taj razgovor Gradska skupština, odnosno, njezino čelništvo i gradski zastupnici.

Bivše radnice "Kamenskog" najavile su da će se pismom ponovno obratiti Gradskoj skupštini i cjelokupnoj javnosti, s ciljem ispravljanja Odluke o dodjeli nagrade Zagrepčanka godine njihovoj kolegici Đurđi Krnjak koju, bez obzira na namjere predlagača, drže pogrešnom i nepravednom.

Predstavnice radnica Danica Radošević, Mara Zovko i Maja Radanović obavijestile su gradonačelnika i o još težoj situaciji njih i njihovih kolegica. Bandić im je poručio kako im na raspolaganju stoje svi resursi Grada, kada je u pitanju pomoć najugroženijima, kroz mjerodavne gradske urede za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, odnosno za zdravstvo i branitelje.

Na sastanku u Gradskoj upravi, osim gradonačelnika i njegove zamjenice Jelene Pavičić Vukičević, bili su pročelnici tih ureda, Višnja Fortuna i Zvonimir Šostar. Bandić je radnice "Kamenskog" posjetio prije nekoliko mjeseci, u vrijeme njihova štrajka kojim su ukazivale na svoje teško socijalno stanje i nastojale sačuvati radna mjesta.

01.03.2011. 15:43:27
http://metro-portal.hr/bandic-primio-bivse-radnice-kamenskog/55973/