Metro-portal.hr

objavljeno 08.03.2011. 18:30:00
OZBILJAN PRIJEDLOG ILI FARSA?

Bandić: Pomoć nezaposlenima iz gradskog proračuna

Zagrebački gradonačelnik najavio je da će "opet najugodnije iznenaditi mlade majke"

Fotografija vijesti

Na novinarski upit kako komentira da većina u Gradskoj skupštini ne želi prihvatiti njegovu odluku o cijeni dječjih vrtića u Zagrebu, Bandić je odgovorio da je on začetnik mnogih stvari u gradu pa i potpora u zadnjih 11 godina - od rodiljnih naknada, izgradnje dječjih vrtića, pomoći nezaposlenima, prenosi Hina.

"To je učinio gradonačelnik koji je imao viziju 2000. i to je svih godina povećavao. Ako je 2000. bio toliko dalekovidan kad je demografski priljev bio negativan u Zagrebu - za dvije i pol tisuće manje se ljudi rađalo nego je umiralo, onda nemojte podcjenjivati Bandića da opet neće povući pametan potez", rekao je gradonačelnik novinarima na svečanosti u palači Dverce nakon uručenja nagrade "Zagrepčanka godine".

Bandić je, govoreći o komunalnim uslugama, rekao kako misli da se novim uštedama, racionalizacijom na svim razinama, još može suzbiti rast cijena. "I dok se to ne učini, neću dati suglasnost na povišenje bilo koje cijene", rekao je Bandić.

Na pitanje da objasni prijedlog, koji je danas iznio pri uručenju nagrade "Zagrepčanka godine" bivšoj radnici Kamenskog Đurđici Krnjak, da se radnicima te tvrtke" te radnicima koji u Zagrebu ostaju bez posla iz gradske blagajne dodijeli novčana pomoć, Bandić je odgovorio da je "8. ožujka najprimjerenije reći da malene stvari čine život, a sreća je u punini sreća kad nešto dijelite s drugim. I moj prijedlog je na tom tragu."

08.03.2011. 18:30:00
http://metro-portal.hr/bandic-pomoc-nezaposlenima-iz-gradskog-proracuna/56255/