Metro-portal.hr

objavljeno 29.03.2011. 12:36:00
GRADSKA SKUPŠTINA

Bandić opet prijetio povlačenjem točaka dnevnog reda

Zagrebački gradonačelnik je rekao kako je spreman na sve "osim na iscrpljivanje do besvjesti. Gradske zastupnike je zbog nesuglasica optužio za suptilni mobbing

Milan Bandić
Milan Bandić (Goran Mehkek/CROPIX)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je ponovno zaprijetio povlačenjem svih točaka dnevnog reda sjednice Gradske skupštine jer je dio zastupnika tražio povlačenje nekih točaka budući da, kako tvrde, zbog premalo vremena nisu uspjeli proučiti materijale.

Riječ je, među ostalim, o izgradnji pristupne prometnice - odvojka Ulice A. Šoljana s komunalnom infrastrukturom, za potrebe pristupa do građevinske čestice u Podsusedu na kojoj se planira izgradnja poslovno-skladišno-proizvodnog kompleksa, a nije predviđena Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2011. koji donosi Gradska skupština. Također je riječ o točki dnevnog reda koja se odnosi na prijedlog smanjenja potraživanja Grada prema Obrtničko štednoj banci u prislinoj likvidaciji u kojoj Grad ima oko 26 milijuna kuna.

"Mi vodimo grad i nećemo moći radit tako više. Postavljam pitanje tko će snosit odgovornost", rekao je gradonačelnik Bandić. "Najbolje da idemo na izbore, jer ovakvim odnosima mučite mene i sebe", poručio je Bandić gradskim zastupnicima.

"Nekima ništa ne znači godina i više dana. Znate li vi koliko je ljudi uložilo milijune eura tamo i čekaju rješenje", upitao je Bandić misleći na izgradnju pristupne prometnice.

Dodao je kako je spreman na sve "osim na iscrpljivanje do besvjesti. To je suptilni mobbing. Ukoliko ne možemo funkcionirati pošteno je da položimo račune građanima, i vi i ja", istaknuo je gradonačelnik. "Povući ćemo sve točke s dnevnog reda, ako se ne prihvate ove točke", rekao je Bandić.

Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine, kako se očekuje, gradski bi zastupnici trebali raspravljati o propustima u naplati potraživanja Grada Zagreba, o prijedlogu izmjena u organizaciji i načinu naplate parkiranja po kojima se ne bi ograničavao broj povlaštenih parkirnih karata koje izdaje gradonačelnik Milan Bandić, kojih sad može izdati najviše 400. Na predloženom dnevnom redu je, među ostalim, prijedlog zaključka o kupnji nekretnina za izgradnju nove Branimirove ulice između Zavrtnice i Heinzelove.

29.03.2011. 12:36:00
http://metro-portal.hr/bandic-opet-prijetio-povlacenjem-tocaka-dnevnog-reda/57095/