Metro-portal.hr

objavljeno 08.07.2011. 15:31:00
PARKIRANJE U ZAGREBU

Bandić najavio jeftinije garaže u Zagrebu od jeseni

Zagrebački je gradonačelnik rekao kako je popunjenost javnih garaža u gradu između 30 i 70 posto, što ostavlja prostora smanjenju cijena

Fotografija vijesti

Vozači u gradu Zagrebu od jeseni bi mogli plaćati nižu cijenu parkiranja te uživati u boljoj organizaciji parkinga u gradu, rekao je danas gradonačelnik Bandič, prenosi Hina. Gradonačelnik je rekao kako je sa Gradskom skupštinom uspio uskladiti stajališta o organizaciji parkiranja u gradu.

Govoreći na današnjoj konferenciji za novinare, Bandić je izrazio zadovoljstvo što je s predstavnicima Gradske skupštine uskladio stajališta o cijeni parkiranja te reorganizaciji parkiranja u gradu na korist Zagrepčana, o čemu će Gradska skupština raspravljati 12. srpnja.

Istaknuo je da će nakon detaljne analize sa Zagrebparkingom pokušati donijeti mjere koje bi snizile cijene parkiranja u javnim garažama i ujedno, kako je ustvrdio, povećale prihod Zagrebparkingu.

"Nećemo ništa raditi napamet", dodao je i naglasio da se popunjenost javnih garaža u Zagrebu kreće od 30 do 70 posto. Po podacima kojima raspolaže gradski Ured za promet, "ima prostora za smanjenje cijene parkiranja u javnim garažama".

Po usklađenim stajalištima gradonačelnika i Gradske skupštine koje je novinarima predstavio Mijo Bezer iz gradskog Ureda za promet, "jasno je reguliran položaj Zagrebparkinga koji je pod nadležnošću ureda gradonačelnika kao i nadležnost parkiranja pri gradskom Uredu za promet".

"Definirano je pitanje parkiranja invalida, biciklista i motorista", rekao je, dodajući kako je novo to što se svi invalidi koji imaju valjani znak pristupačnosti i koji se imaju pravo parkirati na označena parkirna mjesta - ako su invalidska mjesta zauzeta - iamju pravo besplatno parkirati i na druga parkirna mjesta u skladu s parkirnom zonom.

To znači da se - ako je zauzeto parkirno mjesto za invalide - osoba s valjanim znakom pristupačnosti ima pravo besplatno parkirati na Zagrebparkingovo mjesto uz poštovanje vremenskog roka koji vrijedi za pojedinu zonu, objasnio je.

Na konferenciji za novinare Bandić je opovrgnuo natpise u nekim medijima da bi beskućnici za koje se sada skrbi u naselju Kosnici mogli biti izbačeni, ističući kako o tome nema govora. Također je rekao kako - kad je riječ o upisu djece u vrtiće po novim kriterijima za plaćanje - nema nikakvih problema te da je većina djece, tj. oko 85 posto upisano, a njihovi su roditelji već predali svu potrebnu dokumentaciju.

08.07.2011. 15:31:00
http://metro-portal.hr/bandic-najavio-jeftinije-garaze-u-zagrebu-od-jeseni/61080/