Metro-portal.hr

objavljeno 19.04.2010. 16:44:18
FINANCIJSKO STANJE U ZG

Bandić: Gradonačelnik grada Zagreba sigurno se neće voziti u tačkama

Bandić je dodao kako sve što su 2009. potrošili više mimo plana "nisu napravili sebi, nego gradu"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/ CROPIX)
Pročelnik zagrebačkoga Gradskog ureda za financije Slavko Kojić istaknuo je danas na konferenciji za novinare kako ohrabruje to što se gradski proračun u prva tri mjeseca ove godine puni na razini trećega i četvrtog kvartala prošle godine. 

"Dakle, razloga za brigu ima, ali za paniku sigurno nema, stvari držimo apsolutno pod kontrolom i nadamo se da će tako biti i dalje", poručio je Kojić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako to znači da su "korak do panike, a da paniku ne bi doživjeli, bolje rezati na vrijeme i štedjeti dok ima".

"Svjesni situacije u kojoj živimo, moramo se pokriti koliki nam je poplun tu, a ne koliko bismo željeli", poručio je Bandić. Naveo je da su prije dvadeset dana imali 201 automobil te da će umjesto njih nabaviti 67 automobila, što znači dvije trećine automobila manje. "Inače, gradonačelnik grada Zagreba jedino i sigurno neće se voziti u tačkama. I kad netko dođe, još manje će se voziti u tačkama", poručio je Bandić.

Kojić je poručio da "apsolutno drže, što se likvidnosti tiče, cijelu financijsku situaciju pod kontrolom u Zagrebu, uključujući i obveze prema Holdingu koje se u lipu izmiruju u rokovima i prema dinamici koja je ugovorena i utvrđena".

Rekao je da su se slijedom odluka koje je osobno donio gradonačelnik anulirala prava na telefonske razgovore putem mobitela, kartice, službena putovanja, korištenja automobila.

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić najavio je da će sutra na sjednici Gradske skupštine biti plan programa građenja za 2010. u iznosu od 475 milijuna kuna te da je za 57 milijuna kuna manji nego prošle godine.

Rekao je da uračunat i prijenos obveza iz 2009., to jest 160 milijuna kuna preizgrađenosti u prošloj godini za koju nije bilo dovoljno novca pa se kao obaveza prenijela u ovu godinu. "Ovaj manjak, odnosno višak potrošenih sredstava će se nadoknaditi kroz ovu godinu jer ove godine nećemo raditi ono za što nema predviđenog novca", rekao je. (hina/metro-portal)

19.04.2010. 16:44:18
http://metro-portal.hr/bandic-gradonacelnik-grada-zagreba-sigurno-se-nece-voziti-u-tackama/38195/