Metro-portal.hr

objavljeno 17.07.2013. 16:06:19
PRIPREMA ZA ... ŠTO?

Bandić bi na brzinu rasprodao gradske stanove

Ideja o prodaji gradskih stanova po super povoljnim cijenama pala je s neba

Sprema li se opet neki cirkus?
Sprema li se opet neki cirkus? (Arhiva)

Bandić je na konferenciji za novinare ocijenio kako je odluka o prodaju gradskih stanova 'od životne važnosti' dodavši da se odluka o prodaji gradskih stanova upućuje po hitnoj proceduri. To je prva faza sanacije Zagrebačkog holdinga, rekao je dodavši da je riječ o stanovima u naseljima Jelkovec-Sopnica. Istaknuo je da se to ranije nije moglo uraditi jer za takav potez nije imao ovlasti, a za što je optužio prethodni saziv Skupštine. Taj saziv je, ustvrdio je, donosio odluke koje su bile 'neprovedive'. 

Na upit novinara što je s legaliziranjem tih stanova, kao i s energetskim certifikatima koji su potrebni za prodaju stanova, odgovorila je Ines Bravić iz gradskog Ureda za imovinsko - pravne poslove i imovinu grada koja je naglasila da za prodaju stanova do 50 četvornih metara ne treba energetski certifikat, dok će se za ostale stanove to riješiti. Što se tiče uknjižbe u zemljišne knjige za stanove koji su stariji i tamo gdje se to neće moći grad će pokrenuti potrebnu proceduru i upis u zemljišne knjige.

Govoreći o rebalansu gradskog proračuna vrijednog 85 milijuna kuna pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić rekao je da je riječ o novcu većinom za nabavu školskih udžbenika osnovnih učenika škola, a ostatak će se rasporediti na 24 gradska ureda. Gradski proračun stabilan je i pod kontrolom te se idućem polugodištu očekuju i neki dodatni prihodi koji će malo i povećati prihode proračuna ne navodeći o kojim prihodima je riječ. 

Veseli me iduća godina u kojoj vidi od 250 do 400 milijuna kuna više prihoda u proračunu Grada Zagreba, koje ćemo rasporediti od sanacije Holdinga do kapitalnih izdataka, naglasio je. Imamo probleme, a riječ je o općoj gospodarskoj krizi u zemlji te stanje u Holdingu koji je nerazumnim zaduživanjem u stanju u kakvom jest, ocijenio je Kojić. 

17.07.2013. 16:06:19
http://metro-portal.hr/bandic-bi-na-brzinu-rasprodao-gradske-stanove/79315/