Metro-portal.hr

objavljeno 12.09.2019. 09:01:00
STVARNO?

Banana za doručak? Loša ideja!

Banane izgledaju kao savršena opcija da se ujutro pojedu na brzinu, ali ako detaljnije pogledate otkrit ćete da same banane nisu najbolje rješenje

Preskočite ih za doručak
Preskočite ih za doručak (Arhiva)

Banana se čini kao idealan jutarnji obrok u ovom užurbanom svijetu - ako nemate vremena sjesti i pojesti nešto, zgrabite bananu i pojedete je putem. No, tu ćete pogriješiti, jer banane ni u kom slučaju nisu dobar izbor za doručak.

Naime, iako banane izgledaju kao savršena opcija da se ujutro pojedu na brzinu, ali ako detaljnije pogledate otkrit ćete da same banane nisu najbolju izbor jer imaju 25 posto šećera i umjereno su kisele. Banane će vam brzo podignuti energiju, ali uskoro ćete biti umorni i osjećati glad.

Ako ste ipak ujutro odlučili pojesti bananu, preporučuje se da to činite nakon jela i obavezno kombinirate s zdravim masnoćama ili začinima.

Budući da su banane kisele, morat ćete neutralizirati kiselinu da biste postigli iskoristili kalij, vlakna i magnezij bez naglog podizanja šećera.

U teoriji, možemo jesti banana koliko hoćemo, sve dok ne pretjerujemo s kalorijama i zbog banana ne zanemarujemo druge namirnice te si uskraćujemo hranjive tvari kojih nema u bananama. A ako baš hoćemo govoriti o brojkama, optimalno je pojesti dnevno jednu do tri banane. 

12.09.2019. 09:01:00
http://metro-portal.hr/banana-za-dorucak-losa-ideja/120624/