Metro-portal.hr

objavljeno 15.03.2013. 09:02:00
HMM

Banana dijeta je najjednostavnija

Dijeta je vrlo brzo stekla velik broj obožavatelja šriom svijeta, a nutricionisti upozoravaju da se ne radi o čudotvornoj dijeti koja će riješiti sve vaše probleme

Vaš doručak + čaša vode ...
Vaš doručak + čaša vode ... (Arhiva)

Banana dijeta djelo je Japanca Hitoshija Watanabea koji tvrdi da se radi o najjednostavnijoj i učinkovitoj dijeti. Prema njemu, svako jutro treba prvo pojesti jednu bananu i popiti čašu vode sobne temperature, a tijekom dana možete jesti normalnu užinu, ručak i večeru.

Uz dijetu ne smijete konzumirati alkohol, sladolede i deserte nakon ručka ili večere, a cijelo vrijeme pijete samo vodu zagrijanu na sobnu temperaturu.

Dijeta je vrlo brzo stekla velik broj obožavatelja šriom svijeta, a nutricionisti upozoravaju da se ne radi o čudotvornoj dijeti koja će riješiti sve vaše probleme. Prema njima, jedina istina je da ćete tako jesti niskokaloričan doručak i ubrzati metabolizam.

Banana sadrži maksimalno 135 kalorija i 10 do 20 grama šećera, no siromašna je celulozom koje ima samo dva do četiri posto, pa vas neće posebno zasititi i bit ćete gladni već nakon sat ili dva.

Nutricionisti predlažu dorađenu verziju ovakvog doručka, tj. da izmiksate bananu s par kockica leda i čašom jogurta, što će dodati korisna vlakna i 12 grama bjelančevina i održati vas sitima najveći dio jutra. 

15.03.2013. 09:02:00
http://metro-portal.hr/banana-dijeta-je-najjednostavnija/77051/