Metro-portal.hr

objavljeno 25.01.2011. 17:29:00
KULTURA PROMJENE

Bamwise u MM centru

Nema potrebe za prevelikom filozofijom u vezi koncerta Bamwise, treba samo napomenuti MM centar biti do stropa ispunjen masnim basovima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Kultura promjene)
Bend Bamwise mlad je projekt, no međutim na Hrvatskoj glazbenoj sceni egzistira već dulje vrijeme, aktivno sudjelujući u mnogim reggae/dancehall/dub i sličnim žanrovima kao aktivni članovi kolektiva: Roots Hi-Fi, Jungle Mad, Dubstep Klub, Dub Temple, International Dub Meetings, Bass Masters, Brain Decay.

Nema potrebe za prevelikom filozofijom u vezi koncerta Bamwise, treba samo napomenuti MM centar biti do stropa ispunjen masnim basovima, u kojima ćemo roniti zajedno s raznim zvucima i synth dionicama, a koji će se odbijati od naših mozgova kao loptice u fliperu. Bamwise dub nije samo psihodeličan sound dizajn, već je obogaćen i old school jamaica vokalom koji umjereno i srdačno pripovjeda mir i ljubav, pružajući vam zrak kada ostanete bez daha roneći kroz bamwise dub ocean.

Prije i nakon koncerta u predvorju MM centra, kormilo mix pulta bit će u rukama veterana Zagrebačke reggae/dub i ine scene, koje su specijalno za ovu priliku izabrali Bamwise. Imena Dj-a koji će zagrijavati publiku prije i hladiti nakon koncerta ostaju kao iznenađenje do zadnjeg trenutka, a sve u cilju raspaljivanja mašte i strasti prema dub kulturi.

Projekt Bendovi u rezidenciji vrhunskim JBL razglasom potpomaže Audio Video Consulting www.avc.hr

BAMWISE
(Zagreb)
Bamwise je noviji zagrebački dub bend, koji je uspješno preskočio mnoge početničke greške, postavljajući visoke kriterije svirke, zvuka i slike (uz članove na stage-u, integralni dio benda čine dub majstor zvuka koji „svira" s bendom i radi vrlo upečatljivi visuals), rapidno napredujući, poštujući korijene i prateći razvoj recentnih tokova, s naglaskom na one UK i francuske dub produkcije. Uz trenutno naglašenije dubstep utjecaje, donose sceni jednu potrebnu svježinu i novu dimenziju.

Članovi Bamwise-a participiraju u organizaciji redovitih događanja (clubbing eventi - Roots Hi-Fi, Jungle Mad, Dubstep Klub, Dub Temple, International Dub Meetings, Bass Masters, Brain Decay,...), familijarnoj suradnji na festivalima - Seasplash, Skaville,..., izgradnji prvog domaćeg sound systema u jamajkanskoj handmade scoops heavy bass tradiciji (Digitron), i na mnogim drugim područjima.

25.01.2011. 17:29:00
http://metro-portal.hr/bamwise-u-mm-centru/54499/