Metro-portal.hr

objavljeno 22.07.2010. 14:11:11
PRIHOD OD TURIZMA

Bajs: Uspješnost turističke sezone ovisi o kolovozu

Ministar Bajs ponovio je da Hrvatska ove godine može ponoviti lanjski rezultat, ali će pravo stanje otkriti kolovoz

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)

O uspješnosti ove turističke sezone više ćemo moći govoriti nakon kolovoza koji će odlučiti sezonu, ali s obzirom na solidna prva tri tjedna srpnja te dobre najave za kolovoz i rujan moguće je da se minusi iz prvih šest mjeseci 'istope' i hrvatski turizam ponovi prošlogodišnji rezultat, ocjena je ministra turizma Damira Bajsa.

Ministar Bajs je to danas kazao u sjedištu Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na konferenciji za novinare o ovogodišnjim on-line promotivnim aktivnostima hrvatskog turizma.

Dodavši da je hrvatskom turizmu ove godine cilj ponoviti lanjski rezultat, ministar je istaknuo i da se Hrvatska za svakog gosta ove sezone bori i u sklopu pojačanih aktivnosti konkurentskih zemalja koje snižavanjem cijena i ispod ekonomske isplativosti nastoje održati turističko poslovanje.

S obzirom da su većina tih zemalja, poput Grčke, Francuske, Italije, Tunisa i drugih već lani zbog krize imale minuse, a slično kao i Hrvatska bilježe ih i ove godine, samo veće, Bajs ocjenjuje i da njihova 'nemoralna ponuda' niskih cijena nije nelogična.

Hrvatska za sada nije morala generalno smanjivati cijene, ove godine to nisu toliko kao lani tražili ni touroperateri, ali ipak je izvjesno da će i ove sezone dio noćenja biti ostvaren po 'last minute' ili nižim cijenama jer se taj trend nastavlja.(hina/metro-portal)

22.07.2010. 14:11:11
http://metro-portal.hr/bajs-uspjesnost-turisticke-sezone-ovisi-o-kolovozu/44951/