Metro-portal.hr

objavljeno 16.08.2012. 14:27:50
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Bajramska poruka muftije dr. Aziz ef. Hasanovića

Ramazan je, podsjeća, mjesec islamskog posta, mjesec objave Kur'ana, mjesec Božje milosti i oprosta, mjesec darivanja, uzajamnog razumijevanja i solidarnosti

Bajram šerif mubarek olsun
Bajram šerif mubarek olsun (Arhiva)

Predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz ef. Hasanović u današnjoj je poruci, uoči muslimanskog blagdana Bajrama, pozvao sve vjernike da budu aktivni nositelji solidarnosti i suradnje te daju svoj poticaj u rješavanju konflikata na civiliziran i primjeren način.

U nestabilnom i uzburkanom svijetu u kojemu živimo ukazuje se sve veća potreba za odgoj mladih za mir. Da bi se oko toga moglo djelovati na odgovarajući način treba razumjeti pravu narav mira koji se ne ograničava na odsutnost rata, niti na ravnotežu suprostavljenih strana, nego je zajedno Božji dar i ljudsko djelo, koje treba neprestano graditi, ističe se u poruci.

U kontekstu pravičnog i istinskog mira temeljenog na bratskoj ljubavi pozivam sve vjernike da budu aktivni nositelji solidarnosti, suradnje, bratstva, jačanja obitelji te poticajni u rješavanju konflikata na civiliziran i primjeren način, poručuje muftija Aziz ef. Hasanović.

Nažalost i ovaj ramazan prošao je u znaku prolivanja nedužne muslimanske krvi, a o čemu najbolje govore slike koje dolaze iz Sirije, Mijanmara i drugih mjesta, navodi u bajramskoj poruci predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj.

Vjernica i vjernik u ozračju bajramskih dana moraju dići svoj glas protiv svakog oblika nasilja, zlostavljanja, mučenja, pogubljavanja, protjerivanja po bilo kojem osnovu, jer nas islam uči da nema razlika među ljudima niti po vjeri, niti po boji kože niti po podrijetlu. Jedina razlika je po onome što činimo dobro i korisno za zajednicu i čovječanstvo, poručuje muftija Hasanović.

"Danas kada se nalazimo na kraju još jednog ramazana, prigoda je da se upitamo da li smo se okoristili o blagodati tog velikog mjeseca i na taj način ispunili svoju vjerničku dužnost. Da li smo postom očistili svoje tijelo, sadekatul fitrom zaštitili svoju obitelj, zekatom osigurali i očistili svoj imetak, molitvom ojačali svoju vjeru i ljubav prema drugima", naglasio je u bajramskoj poruci muftija Aziza ef. Hasanovića.

Ramazan je, podsjeća, mjesec islamskog posta, mjesec objave Kur'ana, mjesec Božje milosti i oprosta, mjesec darivanja, uzajamnog razumijevanja i solidarnosti kao i intenzivnog noćnog bdijenja kroz druženje i zajedničku molitvu, mjesec svekolike vjerničke mobilnosti i pobožnosti.

"Svim muslimanima u Republici Hrvatskoj i cijelom svijetu želim sretan Bajram.

Bajram šerif mubarek olsun!", poručuje Predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz ef. Hasanović.

16.08.2012. 14:27:50
http://metro-portal.hr/bajramska-poruka-muftije-dr-aziz-ef-hasanovica/73315/